Lovitură pentru cei cu credite la bănci! Decizia CCR care schimbă totul


După epidemia de coronavirus, CCR mai dă o lovitură celor cu probleme financiare. A adoptat o decizie cu privire la proiectul de lege care prevedea amânarea cu nouă luni a tuturor ratelor la bănci, fără niciun criteriu, inclusiv pentru restanțierii la plata creditelor.

Curtea Constituțională a României – CCR a respins miercuri legea adoptată luna trecută la inițiativa PSD, ALDE și Pro România, prin care se prevede amânarea cu nouă luni a tuturor ratelor la bănci, fără niciun criteriu, inclusiv pentru restanțierii la plata creditelor.

Curtea a respins pe aceleași motive și legea privind scutirea vreme de trei luni de la plata utilităților și a contribuțiilor sociale a celor ale căror venituri au scăzut cu minimum 15% din cauza crizei provocate de coronavirus.

Citiți și:  'Bomba' din decizia CCR: Alegerile parlamentare ar putea să fie AMANATE

Actele normative au fost atacate la CCR de parlamentarii liberali.

Parlamentarii PSD au depus în Parlament un proiect de lege care prevedea suspendarea, la cerere, a tuturor obligațiilor de plată către bănci în ceea ce privește creditele și dobânzile aferente.

Măsura era valabilă atât pentru companii, cât și pentru persoanele fizice și s-ar fi aplicat tuturor creditelor bancare contractate până la data de 19 martie 2020, inclusiv.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile