Lovitura momentului pentru Klaus Iohannis! Breaking news

Probleme mari pentru președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a fost reclamat. Este lovitura momentului încasată de către președinte. S-a aflat și motivul pentru care s-a ajuns aici.

Președintele Klaus Iohannis pimește o mare lovitură. Șeful statului a fost reclamat la una dintre cele mai importante instituții.

L-au reclamat pe Iohannis!
Șeful statului a fost reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de către asociaţia maghiară de asistenţă juridică în domeniul minorităţilor, Mikó Imre: Totul s-a întâmplat după declaraţiile prin care Iohannis a spus că de vină pentru criza sanitară şi pandemia din România ar fi PSD, alături de alte partide, printre care şi UDMR.

„Am făcut plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Preşedintele Klaus Iohannis a acuzat, în declaraţia sa, că UDMR şi astfel pe toţi ungurii din România că au provocat criza sanitară. Potrivit declaraţiei şefului statului, PSD şi alte partide, inclusiv UDMR, sunt responsabile pentru pandemia din România, pe care nu o poate gestiona deloc Guvernul liberal”, arată Asociaţia Mikó Imre pe o rețea de socializare.

Iohannis a taxat dur săptămâna trecută, atât PSD, cât și UDMR. „Guvernul şi-a făcut treaba, Preşedintele şi-a făcut treaba, autorităţile şi-au făcut treaba. Şi atunci PSD a căutat soluţii pentru PSD, nu pentru români. Din păcate, trebuie să recunoaştem, PSD controlează încă majorităţi în Parlamentul României, PSD împreună cu alţii cu care pactizează, de exemplu cu UDMR – să nu uităm recenta fază când PSD a încercat să treacă pe şest o iniţiativă a UDMR, să dea autonomie aşa-zisei secuimi şi altele – şi atunci PSD a acţionat acolo unde are încă putere în Parlament. Au făcut harcea-parcea puţina legislaţie pe care am avut-o pentru a gestiona această pandemie”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă susţinută joia trecută la Palatul Cotroceni.

Pe 29 aprilie, asociaţia Mikó Imre l-a reclamat pe Klaus Iohannis la CNCD din cauza declaraţiilor acestuia pe tema autonomiei Ţinutului Secuiesc.

Pe 20 mai, CNCD l-a amendat pe Klaus Iohannis cu suma de 5.000 de lei pentru afirmaţiile făcute în contextul discutării legii privind autonomia Ţinutului Secuiesc. CNCD a considerat că declaraţiile şefului statului au creat o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *