Lovitura momentului pentru Iohannis: ‘Ce va face președintele?’ News alert

Social-democraţii au ridicat o problemă de constituţionalitate pentru preşedintele Klaus Iohannis. Astfel PSD se întreabă ce va face şeful statului, dacă îşi va respecta propria decizie, cât şi cea a CCR privind dublarea alocaţiilor sau dacă îl va trimite pe Ludovic Orban să blocheze această măsură.

„Problemă de constituţionalitate pentru preşedintele Iohannis: Astăzi Parlamentul a decis prin vot că Legea privind dublarea alocaţiilor, promulgată deja de Preşedintele Iohannis, trebuie respectată. Ce va face preşedintele Iohannis? A Va respecta propria decizie, precum şi decizia CCR privind dublarea alocaţiilor? B Îl va trimite din nou pe Orban – ”Atât s-a putut” să blocheze acestă măsură aşteptată de români?”, arată o postare de miercuri pe pagina de Facebook a PSD.

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, decizional, proiectul de lege pentru respingerea ordonanţei de urgenţă privind creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii. Au fost 166 de voturi pentru, 63 voturi „împotrivă” şi 29 de abţineri. Astfel, rămâne în vigoare legea care prevede dublarea alocaţiilor de la 1 septembrie, de la 150 la 300 de lei.

Pe 30 iulie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru respingerea ordonanţei de urgenţă care prevedea amânarea până la 1 august a măsurii de dublare a alocaţiilor pentru copii.

Stiripesurse.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *