Lovitură majoră pentru Florin Cîțu! Orban bifeaza o victorie importantă. News alert

Ludovic Orban pare să bifeze o victorie importantă în privința unei susțineri neașteptate în lupta internă împotriva lui Florin Cîțu. Acesta a transmis, printr-un mesaj publicat duminică pe Facebook, că ”se bucură în mod deosebit de susținerea primită din partea organizației din Bihor a PNL”.

Duminică, organizația liberalilor din Bihor, condusă de Ilie Bolojan, a decis să îl sprijine pe Ludovic Orban. Aceasta era printre ultimele indecise cu privire la susținerea uneia dintre cele două candidaturi pentru șefia PNL, iar Florin Cîțu pare să fie învinsul. Bihorenii au votat moțiunea actualului șef PNL. Bolojan este unul dintre cei mai influenți liberali din partid, care erau nehotărâți cu privire la candidatul căruia să îi acorde sprijin în 25 septembrie.

Bolojan spune însă că va lăsa colegii de partid să voteze cum vor
Cu toate acestea, Bolojan a anunțat în mai multe rânduri că nu va impune organizației și nici nu va face recomandări cu privire la candidatul care ar trebui susținut pentru șefia partidului, ci își va lăsa colegii să voteze ”cum vor considera de cuviință”. În același timp, Orban s-a arătat de acord cu alegerea lui Ilie Bolojan, spunând că ”este împotriva Statutului Partidului Național Liberal ca vreun delegat la Congresul PNL să fie constrâns să ia altă decizie decât cea pe care o consideră potrivită” și a transmis că are o relație ”foarte bună cu președintele Ilie Bolojan, cu reprezentanții filialei în Parlament și cu cei din administrația locală, o relație de cooperare și de sprijin reciproc”.

Mesajul integral publicat de Ludovic Orban
”Mă bucură în mod deosebit susținerea primită astăzi din partea organizației din Bihor a Partidului Național Liberal, prin votul asupra moțiunii „PNL – Forța Dreptei”. Le mulțumesc colegilor din Bihor pentru încrederea pe care mi-o acordă și pentru opțiunea covârșitoare pe care au făcut-o în această etapă.

Am amintit astăzi la Oradea că există o prevedere în Statutul Partidului Național Liberal care menționează că niciun delegat care participă la Congres nu poate primi mandat imperativ din partea vreunei organizații. Fiecare delegat care participă la Congres ia decizia cu privire la alegerea președintelui PNL în funcție de propria voință, în funcție de propria evaluare și propriul discernământ.
Este împotriva Statutului Partidului Național Liberal ca vreun delegat la Congresul PNL să fie constrâns să ia altă decizie decât cea pe care o consideră potrivită.

Cunosc foarte bine organizația PNL Bihor și am o relație foarte bună cu președintele Ilie Bolojan, cu reprezentanții filialei în Parlament și cu cei din administrația locală, o relație de cooperare și de sprijin reciproc. Am susținut astăzi, în fața colegilor mei, că îmi doresc ca odată cu debutul acestei campanii interne pentru președinția PNL să înceapă și recredibilizarea Partidului Național Liberal. De aceea, în această campanie internă voi avea mesaje pozitive, constructive, echilibrate, care au darul de a arăta românilor că suntem serioși și preocupați să asigurăm o guvernare performantă.

Trebuie să demonstrăm românilor că prioritatea noastră este punerea în practică a programului de guvernare și a angajamentelor luate față de cetățenii români. Îmi doresc să înceteze atacurile reciproce în această campanie. Ceea ce trebuie să dovedești pentru a dobândi calitatea de președinte al Partidului Național Liberal este măsura în care ești muncitor, ai viziune, obiective, că ai capacitatea de inspira ca lider și că știi să pui în practică un management serios pentru partid. De aceea, în campanie mă voi referi mai puțin la contracandidatul meu și mai mult la ceea ce vreau să fac pentru Partidul Național Liberal”, a transmis Ludovic Orban într-o declarație.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *