Lovitură IN PLIN pentru Klaus Iohannis. E cutremur pe scena politică

Useristul Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, îi bate obrazul președintelui Klaus Iohannis, după ce Administrația Prezidențială a lansat marți, 11 ianuarie, raportul pentru educația privind schimbările climatice.

În timp ce 41,5% dintre copiii români se confruntă cu sărăcia și excluziunea socială, „rareori clasa conducătoare a fost mai decuplată de la realitate” decât în prezent, a transmis Claudiu Năsui, într-un mesaj plin de critici la adresa președintelui Klaus Iohannis.

Poziția deputatului USR vine după ce șeful statului a anunțat lansarea raportului pentru educația privind schimbările climatice, autoritățile române oferind asigurări că vor deschide un drum spre o nouă mentalitate a poporului cu privire la astfel de probleme.

Claudiu Năsui, mesaj dur pentru președintele Klaus Iohannis
„Deşi unul din doi copii sunt în risc de sărăcie şi excluziune socială, prioritatea domnului Iohannis este ca ei să facă ore despre schimbările climatice. Fireşte, după pregătirea unei întregi strategii cu privire la asta. Pentru privilegiaţii politici ai sistemului, de fapt, asta contează, rapoartele şi strategiile naţionale. În asta îşi măsoară succesul în România lor educată. Pentru ei contează că au pregătit o strategie şi introduc educaţia climatică în şcoli, nu faptul că aproape jumătate dintre copiii din şcolile de stat româneşti sunt conduşi spre analfabetism funcţional”, a transmis Claudiu Năsui.

Citiți și:  Adevărul despre gestul lui Klaus Iohannis în SCANDALUL MOMENTULUI: Lucrurile evoluează spectaculos

Potrivit deputatului USR, statul este „campion la a-i ţine pe copii în sărăcie”, România conducând lista țărilor din Uniunea Europeană în ceea ce privește acest risc, la care se adaugă și excluziunea socială.

Copiii României, față în față cu sărăcia, dar educați cu privire la schimbările climatice
„Zeci de mii de copii trăiesc fie fără un părinte, fie chiar fără ambii părinți, din cauza „migrației economice”. Adică statul român îi gonește să muncească în străinătate, inclusiv printr-o taxare imensă a muncii pe salarii mici.

Nimeni nu vrea să muncească departe de casă, de propria familie şi mai ales de propriii copii. Dar nu au de ales, fiindcă statul român este pe primul loc în Europa la taxarea muncii slab remunerate.

Citiți și:  S-a aflat ce a făcut Klaus Iohannis! Gafa uriașă a președintelui

Anul acesta Guvernul ar fi putut scădea taxele pe muncă, ca să aducă acei părinţi plecaţi înapoi acasă. Dar priorităţile domnului Iohannis au fost altele, este urgentă strategia naţională pentru educaţia climatică” a completat Năsui.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.