Lovitura GREA pentru romani. Premierul Florin Cîţu exclude posibilitatea îngheţării preţurilor la energie

Premierul Florin Cîţu exclude posibilitatea îngheţării preţurilor la energie, respingând astfel propunerea venită din partea Partidului Social Democrat, susținută însă si de partenerii de guvernare de la UDMR.

El a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că Executivul va lua măsuri pentru ca majorările de preţuri la energie electrică şi gaze să nu afecteze foarte tare populaţia, potrivit Agerpers.
„Plafonarea preţurilor e mai complicat. Suntem într-o economie liberală. În Uniunea Europeană nu cred că poţi face aşa ceva. Ne vom uita la toate soluţiile pentru a ne asigura că în această iarnă românii nu vor avea de suferit de pe urma acestor facturi”, a afirmat Cîţu.
Întrebat cum comentează înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă a scumpirilor la gaze naturale şi energie electrică, premierul Florin Cîţu a arătat că nu crede că aceasta este soluţia.

„Comisia parlamentară a fost înfiinţată, nu cred că acolo este soluţia. O soluţie despre care am discutat este compensarea unei părţi din facturi. Cu plafonarea preţurilor e mai complicat. Suntem într-o economie liberală, în Uniunea Europeană nu cred că poţi să faci aşa ceva. Ne vom uita la toate soluţiile pentru a ne asigura că românii nu vor avea de suferit de pe urma acestor facturi“, a afirmat Florin Cîţu.

Florin Cîţu se află la Iaşi pentru a-şi prezenta moţiunea cu care candidează pentru preşedinţia PNL.

Sursa: stiripesurse.ro

One comment

  1. Dar sa incerce, ca se poate plafona. Stie PSD cum. Sau sa se impace cu Rusia care ii vinde Germaniei gaze cu 220 dolari/mc, iar noi, in UE cumparam cu 650 dolari /mc, pt ca am aderat la obscura Bursa de la Viena, ca sa luam de la OMV. Dar daca cetateanul roman nu ar plati aceste preturi imense, cum s-ar mai imbogati niste corporatii? Si cum ar mai incasa Câțu comisioane si cum si-ar mai indeplini agenda de punere a Țării pe butuci?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *