fbpx
JUSTITIE

Lovitura grea pentru Kovesi. A fost data in judecata

kovesi 1

Laura Codruța Kovesi, fostă șefă a DNA, a fost dată în judecată. Acesteia i s-a făcut reclamație la CSM pentru acțiunile întreprinse de subordonații direcți în timpul instrumentării a două dosare penale, soluționate cu clasare, după 5 ani de anchetă.

Cel care a făcut reclamația este Marian Vanghelie. Cele două dosare au fost deschise când Laura Codruța Kovesi era șefa DNA.

În primul dosar, Vanghelie era suspect de abuz în serviciu pentru fapte comise în 2008. În al doilea, fostul edil era cercetat în rem pentru instigare la abuz în serviciu, alături de generalul Mitică Iliescu.

Mesajul transmis de Vanghelie
Marian Vanghelie spune că „drepturile și libertațile fundamentale au fost câștigate cu sânge în România și nu sunt un lux”.

„Personal, vreau să-mi recapăt demnitatea terfelită de procurori. Nu vreau daune de la cei care şi-au bătut joc de lege şi de Statul de Drept. Vreau doar ca cei vinovaţi să recunoască nenorocirile pe care le-au făcut. Voi merge până la capăt ca să îmi dovedesc nevinovăția.

Drepturile și libertațile fundamentale au fost câștigate cu sânge în România și nu sunt un lux, așa cum a spus un ministru al Justiției acum câțiva ani! Nedreptatea comisă în actul de justiție este cel mai grav lucru într-o democrație.

Pentru mine însă există o instanţă mai înaltă decât toate instanţele şi anume instanţa conştiinţei. Iar această instanță m-a achitat deja. Eu am conștiința curată și de aceea am curaj să mă lupt cu acest sistem ticălos, până la capăt”, spune Vanghelie.

Sursa; capital.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.