LOVITURA GREA pentru Dăncilă! Scrisoare EXPLOZIVA de la Timmermans – 18 intrebari „DELICATE” la care este OBLIGATA sa raspunda

După ce a declarat în fața Plenului Parlamentului European că nu a venit „să dea socoteală”, iar apoi a spus presei că nu acceptă niciun „to do list”, premierul Viorica Dăncilă s-a trezit cu un set de 18 întrebări de la al doilea om din Comisia Europeană, la care nu poate evita să răspundă.

Prim vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, îi solicita premierului Viorică Dăncilă ca până la 1 noiembrie să răspundă la un set de 18 întrebări punctuale privind modificările codurilor penale și de procedura penală.

Întrebările arată că, potrivit CE, aceste modificări ar putea încalca trei directive europene foarte importante, informează Ziare.com.

Frans Timmermans s-a ținut de cuvânt atunci când a promis, în plenul Parlamentului European, că va reveni cu întrebări cât se poate de concrete adresate Guvernului de la București, legat de modificările din justiție.
Scrisoarea care conține în anexa chestionarul cu cele 18 întrebări i-a fost trimisă dnei Dăncilă în data de 4 octombrie și este o continuare a dezbaterii din Parlamentul European în privința României.

Chestionarul detaliază cele mai delicate modificări ale codurilor penale și verifică impactul lor asupra anchetelor penale.

Prima întrebare vizează modificarea articolului 305 din CPP, referitor la închiderea investigației penale după un an, dacă nu a fost identificat un suspect în cauză. CE dorește să știe în ce condiții investigația poate continuă și în ce măsură victimele infracțiunii investigate pot contesta decizia de închidere a dosarului, conform art 11 din Directiva Europana 29/2012 de stabilire a unor norme minime privind drepturile, sprijinirea și protecția victimelor criminalității.

Toate întrebările sunt tehnice și arată o perfectă înțelegere a legislației penale din România, dar și a efectelor pe care fiecare dintre modificări le poate avea.

Pe lângă Directiva 29, există temeri că sunt încălcate și directivele 1371/2017 privind combaterea fraudelor îndreptate împotrivă intereselor financiare ale Uniunii prin mijloace de drept penal precum și Directiva 42/2014 privind înghețarea și confiscarea instrumentelor și produselor infracțiunilor săvârșite în Uniunea Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.