Lovitura grea de la Orban pentru USR-PLUS. Cu cine a bătut palma. News alert

Liderul PNL, Ludovic Orban și liderul PMP, Eugen Tomac, au ajuns la o înțelegere politică, iar cele două partide vor face alianță în toate județele unde PMP a intrat în Consiliul Județean sau alianțe la primării, acolo unde PMP are reprezentanți. Cei doi lideri de partid au ajuns la un acord, iar secretarii generali ai PNL și PMP vor redacta documentul, care va fi semnat în cursul săptămânii viitoare.

Cei de la PMP au intrat în 23 de consilii județene, iar cei de la PNL știu că au nevoie de oamenii lui Eugen Tomac. Astfel, în urma alianței, cei de la PMP vor primi funcții de vicepreședinți de consilii județene.

De asemenea, cei de la PMP vor primi funcții de viceprimari, aproximativ 200 de astfel de funcții, inclusiv în municipii reședință de județ.

Astfel, PNL își asigură o primă alianță și nu mai stau la mâna celor de la USR-PLUS. De menționat că USR-PLUS are reprezentanți în doar 13 consilii județene, iar liberalii sunt nemulțumiți de faptul că, în ciuda scorurilor mici obținute, cei de la USR-PLUS au ”pretenții exagerate”.

În aceste condiții, în afara Capitalei, cei de la USR-PLUS vor fi în opoziție peste tot în țară, asta dacă nu se schimbă ceva și se ajunge la o altă înțelegere la nivel național.

Stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.