Lovitura fatală pentru Lia Olguța Vasilescu! Riscă să iasă din Guvern. Ce ar putea face Klaus Iohannis

Lia Olguța Vasilescu a fost propusă pentru Ministerul Dezvoltării Regionale. Biroul permanent al PSD s-a întâlnit de urgenţă, după ce președintele Klaus Iohannis a respins propunerile PSD pentru Ministerul Dezvoltării, dar și pentru Ministrul Transporturilor și a decis că ministrul Paul Stănescu să își păstreze portofoliul.

Refuzată la Transporturi şi propusă la Dezvoltare, Lia Olguţa Vasilescu poate primi o nouă lovitură de la Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcţia de ministru al Muncii ce o viza pe Lia Olguţa Vasilescu, dar a refuzat să îl semneze pe cel prin care ar fi fost numită la Ministerul Transporturilor.

Liderii social-democraţi, în frunte cu Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă, au organizat o şedinţă de urgenţă, în sediul central al partidului, în care au stabilit că Lia Olguţa Vasilescu va fi propusă la Ministerul Dezvoltării, iar Klaus Iohannis ar fi obligat, aşa cum arată o decizie CCR, să o numească, neputând refuza pentru a doua oară.

Citiți și:  Iohannis pregătește un regim personal autoritar. Dorește control total pe guvern și pe PNL prin intermediul premierului. DETALIILE negocierilor secrete

În decizia CCR se specifică faptul că preşedintele nu poate refuza decât o singură dată în cazul în care postul este vacant. Ori, postul de ministru al Dezvoltării nu e vacant, iar preşedintele poate invoca acest motiv în a doua refuzare, urmând ca Lia Olguţa Vasilescu să rămână, în continuare, în afara Guvernului. La Dezvoltare, titular este Paul Stănescu, marele adversar al lui Dragnea. De altfel, Iohannis a refuzat să semneze şi decretul prin care Stănescu era remaniat, aşa cum se stabilise în CEX al PSD.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Urmareste canalul nostru de Telegram! Click aici.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile