Lovitură DURA pentru toți șoferii din România. Se întâmplă de la 1 ianuarie!

Șoferii trebuie să circule cu mai multă atenție, deoarece amenzile aplicate de agenții de circulație vor fi mai mari cu 55%. Acest lucru se va întâmpla de la 1 ianuarie 2022.

Urmează amenzi pe bandă rulantă! Polițiștii nu vor mai ierta nicio greșeală
Cuantumul amenzilor va crește semnificativ deoarece salariul minim se va majora de la 1 ianuarie 2022. Conform legii, de la 1 ianuarie 2022, punctul de amendă ar trebui să crească la 225 de lei. În momentul de față, valoarea lui este de 145 de lei.

Conform Codului Rutier, valoarea punctului de amendă este de 10% din salariul minim brut. Valoarea punctului de amendă a rămas la 145 de lei și a fost înghețată de Guvernul României, după ce specialiștii au apreciat că amenzile sunt prea mari.

Care sunt clasele de sancţiuni sunt?
Deoarece România nu are un Guvern care să poate să emită ordonanțe de urgență, este puțin probabil ca noul punct de amendă să rămână la valoarea din prezent.

Singura scăpare ar fi ca până la sfârşitul anului să fie luată o hotărâre privind îngheţarea punctului de amendă aşa cum s-a întâmplat în anii anteriori. Trebuie menționat că actual punctul de amendă are o valoare de 10% din salariul minim brut pe economie, potrivit Codului Rutier.

În anul 2020 valoarea punctului de amendă a fost îngheţat la 145 de lei pentru sancţiunile rutiere. Valoarea punctului de amendă de 145 de lei este valabilă până la data de 31 decembrie 2020 în lipsa altor modificări exprese. Valoarea de 145 de lei este valabilă de la începutului anului 2017, când salariul minim brut pe economie se situa la 1.450 de lei.

De asemenea, în România există cinci clase de amendă, primele patru li se aplică persoanelor fizice, în timp ce a cincea se aplică doar persoanelor juridice. Așadar, amenda maximă pentru persoane fizice (20 de puncte de penalizare) este de 4.460 de lei, în timp ce pentru persoanele juridice amenda maximă (100 de puncta de penalizare) este de 22.300 de lei. Astfel, clasele de sancţiuni sunt următoarele:

clasa I: 2/3 puncte-amendă;
clasa a II-a: 4/5 puncte-amendă;
clasa a III-a: 6-8 puncte-amendă;
clasa a IV-a: 9- 20 de puncte-amendă;
clasa a V-a: 21- 100 de puncte-amendă.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *