Lovitură dură pentru asistații sociali care isi bat joc de banii tai:

Numărul tiganilor asistați sociali din România a crescut simțitor, iar o foarte mare parte din bugetul local se pierde din cauza lor. Deși majoritatea dintre ei sunt capabili să lucreze, aceștia sunt foarte comozi și se mulțumesc cu ajutorul pe care îl primesc de la stat, indiferent dacă fac sau nu ceva pentru a-l obține.

Însă, totul se pare că se va schimba, în urma unui proiect de act normativ pus în dezbatere la Senat. Potrivit acestuia, cei vare beneficiază de ajutor social vor fi obligați să presteze, la cererea primarului, diverse activități sau lucrări de interes local.

Mai mult, în cazul în care cel care primește ajutorul social este în incapacitate de a presta aceste ore în folosul comunității, responsabilitatea va cădea pe umărul altui membru din familia sa.

De asemenea, cei care refuză un loc de muncă, nu vor mai avea dreptul la ajutor social.

”Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională oferite de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social”. În prezent, încetarea dreptului la ajutorul social are loc în urma refuzului “repetat de 3 ori al unui loc de muncă oferit și/sau de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională”.

Inițiatorii iau în calcul și respectarea obligațiilor fiscale ale celor care primesc ajutor social.

“Pentru menținerea dreptului la ajutorul social, familiile și persoanele singure beneficiare, cu drepturi stabilite de cel puțin 6 luni, au obligația să își achite impozitele și taxele față de bugetul local pentru bunurile pe care le dețin în proprietate, conform prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare”.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

2 comentarii

  1. Alexandru Balcu

    Lovitura dura va fi cand actul normativ va fi votat si, mai ales, va fi pus in aplicare fara sovaire. Tare ma tem ca institutiile statului vor da inapoi in fata unor acuze de xenofobie sau rasism, declansate de ONG-urile lui Soros.

  2. Alexandru Balcu

    Lovitura dura va fi cand actul normativ va fi votat si, mai ales, va fi pus in aplicare fara sovaire. Tare ma tem ca institutiile statului vor da inapoi in fata unor acuze de xenofobie sau rasism, declansate de ONG-urile lui Soros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *