Lovitura DURA de la PSD! Se cere puscarie de la 5 la 10 ani pentru romanii care vor face ASTA


Senatorii au adoptat, miercuri, un proiect de lege iniţiat de senatorul PSD Şerban Nicolae, care prevede interdicţia cu caracter temporar a scoaterii din ţară a unor produse provenite din activităţi agricole şi de exploatare forestieră din România.

Potrivit proiectului, cei care încalcă aceste dispoziţii riscă închisoarea de la 5 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi, transmite Antena3. De asemenea, se prevede confiscarea bunurilor. Prin această inițiativă, „se interzice scoaterea din ţară a produselor de masă lemnoasă constând: în buştean, lemn rotund, cherestea şi lemn de foc, în scop comercial, până la 31 decembrie 2030”.

De asemenea, „se interzice scoaterea din ţară în scop comercial a cerealelor şi plantelor oleaginoase, precum şi a produselor rezultate din prelucrarea acestora, până la noua recoltă din anul 2020. Dispoziţiile legii se aplică şi produselor agroalimentare contractate pentru comercializare în afara României, indiferent de stadiul de producţie sau transport al acestora, dacă nu au părăsit teritoriul României, la data intrării în vigoare a prezentei legi”.

”Resursa vitală pentru sănătatea românilor”
Senatorul Șerban Nicolae anunț în urmă cu o lună pe Facebook depunerea la Senat, în numele grupului PSD, a inițiativei legislative privind intezicerea exportului de masă lemnoasă.

”În timp ce alții fac jocuri de imagine, noi acționăm concret pentru apărarea pădurilor României. Resursa regenerabilă a pădurilor este vitală pentru sănătatea românilor. Valorificarea rațională și legală a lemnului poate deveni o sursă importantă de plusvaloare în economia românească.

„Se interzice scoaterea din țară a produselor din masă lemnoasă constând în: buștean, lemn rotund, cherestea și lemn de foc, în scop comercial, până la 31 decembrie 2030. Încălcarea interdicțiilor constituie infracțiunea de contrabandă și se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani și interzicerea unor drepturi. Tentativa se pedepsește. Bunurile care fac obiectul infracțiunii se confiscă”, a scris inițiatorul proiectului legsilativ.

Sursa; capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *