LOVITURA DURĂ aplicată STATULUI Roman

ar

Consiliul Judeţean Covasna cere Uniunii Europene sprijinirea Ținutului Secuiesc

Consiliul Județean Covasna cere să se adreseze Curţii de Justiție a Uniunii Europene pentru a solicita sprijinirea Ținutului Secuiesc. 

Juriștii Consiliului Județean Covasna au expediat Cererea de intervenție adresată Curții de Justiție a Uniunii Europene — a anunțat Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna.
“După cum este cunoscut, în ședința ordinară pe luna aprilie, plenul Consiliului Județean Covasna a aprobat proiectul de inițiativă privind reprezentarea județului Covasna de către președintele CJ, în procesul de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene inițiat pentru înregistrarea inițiativei cetățenești intitulată ‘Politica de coeziune pentru egalitatea regiunilor și sustenabilitatea culturilor regionale’, adică pentru viitorul Ținutului Secuiesc”, se precizează într-un comunicat.

Scopul acțiunii este de a garanta “drepturile minorităților lingvistice autohtone să fie dezbătută de Comisia Europeană care a refuzat mai devreme să o înregistreze, pe motiv că aceasta depășește competența Comisiei Europene”.

“Consider rezonabil ca Uniunea Europeană să se ocupe de corelațiile dintre minorități și regiuni. Evident, există o serie de țări în care această problematică este incomodă. Totuși, în Uniunea Europeană există numeroase regiuni cu caracteristici specifice. Consider important determinarea statutului acestora. O astfel de recomandare ar putea fi relevantă din punctul de vedere al Ținutului Secuiesc, pentru că avem nu numai pretenții economice, dar și unele culturale specifice”, a declarat Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna. – Sursa: Expresmagazin

 

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

nicio vizualizare
loading...
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Alex
Alex
6 ani in urma cu

Dar consiliul județean nu este subordonat prefecturii? care este subordonat Bucureștiului? foarte ușor să scăpăm de acești parveniți.