LOVITURĂ DEVASTATOARE pentru Firea. DECIZIA Curții de Apel este ZDROBITOARE


Decizie zdrobitoare pentru Firea. Instanța a decis că toate companiile municipale au fost înfiinţate cu încălcarea legii, iar prin urmare, acestea trebuie desființate.
UPDATE: Ca urmare a acestei decizii, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că nu renunță la proiectul ei și va încerca să treacă decizia prin Consiliul General cu o majoritate de două treimi, în acest fel respectându-se decizia instanței.

”Societățile municipale din Holdingul „București, capitală europeană” au fost înființate cu bună credință și în deplină legalitate, conform prevederilor Legii 31/1991, din dorința de a oferi bucureștenilor servicii publice de bună calitate și mai ieftine, după un model care funcționează deja cu bune rezultate în multe capitale europene”.

Instanța de judecată a apreciat însă că decizia politică de înființare a acestor societăți, formalizată prin Hotărâri ale Consiliului General al Municipiului București, nu a fost luată în concordanță cu prevederile legii, respectiv cu două treimi din voturile consilierilor. Motivul pentru care aceste Hotărâri au fost validate doar cu majoritate simplă este acela că practic nu avea loc un transfer de patrimoniu către aceste societăți. De altfel, există nenumărate exemple în toată țara, de societăți comerciale ale primăriilor, care au fost înființate cu majoritate simplă”, scrie în comunicatul Primăriei Generale.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.