Lovitură SOC pe scena politică. Cu ce partid colaboreaza USR-PLUS împotriva Guvernului Cîțu

E oficial. USR-PLUS a confirmat că negociază cu AUR pentru moțiunea de cenzură îndreptată împotriva Guvernului Florin Cîțu.

UPDATE: USR-PLUS face pași pentru a depune moțiunea de cenzură. Vineri ar urma să aibă loc o ședință de Guvern în care să fie adoptat programul Anghel Saligny. Cei de la USR-PLUS nu doresc să participe la ședința de guvern. Vineri seară, la ora 18.00, ar fi convocată o ședință a coaliției. Propunerea a venit chiar din partea premierului Florin Cîțu, spun surse.

Știre inițială: George Simion a găsit susținere la USR-PLUS. Partidul aflat la guvernare colaborează cu AUR pentru a strânge suficiente voturi pentru moțiunea de cenzură înaintată împotriva Guvernului Cîțu. Deputatul Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR-PLUS, a transmis că va renunța la această inițiativă în condițiile în care premierul Florin Cîțu va face un pas în spate.

USR-PLUS s-a decis. Colaborează cu AUR împotriva Guvernului Cîțu
Ionuț Moșteanu a mai transmis, la Digi24, că AUR și USR-PLUS pregătesc un text comun pentru moțiunea de cenzură, semnată de politicienii ambelor partide. Împreună, cele două formațiuni politice au 122 de voturi astfel încât moțiunea de cenzură să fie depusă. Pentru ca moțiunea să treacă, iar Guvernul Cîțu să fie demis, este nevoie de 234 de voturi, care nu pot fi strânse decât prin intermediul PSD.

„Avem un text al moțiunii. Cei de la USR-PLUS spun că titlul poate rămâne. Dacă USR vrea să treacă în opozișie, apreciez poziția lor”, a declarat George Simion, lider AUR.

„Am discutat cu cei de la AUR. Împreună cu ei, avem 142 de semnături, deci putem depune moțiunea de cenzură. Rămâne să discutăm despre text. Am vrea să nu ajungem aici, dar asta depinde de maturitatea lui Florin Cîțu”, a declarat Dan Barna.

Fără voturile social-democraților, USR-PLUS nu va reuși să înfrângă Guvernul. PSD nu dorește, însă, să susțină o moțiune inițiată de USR.

Barna: Trebuie să votăm urgent moțiunea
„Cele 80 de voturi ale USR PLUS care au ajutat la formarea actualei majorități sunt astăzi semnături pe moțiunea de cenzură pe care am anunțat-o aseară după demiterea abuzivă și lipsită de temei a ministrului Stelian Ion. Îi invităm alături de noi pe toți parlamentarii responsabili și interesați ca această criză politică declanșată de un prim-ministru iresponsabil să dureze cât mai puțin.

Cerem celorlalte forțe politice să nu intre în tergiversări și jocuri politicianiste, să depunem și să votăm urgent moțiunea. E momentul să vedem dacă discursul se transpune în fapte. Florin Cîțu trebuie să plece.

Este o moțiune necesară și poate fi evitată doar dacă Florin Cîțu își dă demisia de onoare sau coaliția îi retrage sprijinul politic”, a transmis Dan Barna.

În urma înlocuirii din funcție a premierului, USR-PLUS a decis să îl susțină în continuare pe Stelian Ion pentru poziția de ministru al Justiției. Reprezentanții partidului au precizat că fostului ministru nu i se poate reproșa nimic.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *