Lovitură de teatru! Ludovic Orban răstoarnă ultima decizie a CCR


În contextul în care Curtea Constituțională a României a decis că izolarea la domiciliu și carantinarea nu pot fi dispuse prin Ordin de ministru, premierul Ludovic Orban a făcut o serie de precizări.

Șeful Guvernului a declarat, vineri, că decizia CCR se referă la ordinele date anterior, în perioada stării de urgență și că acum Legea 55 oferă Executivului baza legală pentru toate ordinele de ministru luate.

„Legea 55 ne oferă bază legală pentru toate ordinele de ministru și toate măsurile pe care le-am luat. Hotărârea Curții se referă la ordine date anterior, când funcționam în stare de urgență.

Acum, carantinarea și izolarea la domiciliu sunt permise. Noi avem legea 55 adoptată de Parlament care ne-a pus la dispoziție toate instrumentele necesare„, a afirmat Orban.

Curtea Constituţională a decis, joi, că Parlamentul nu poate decide asupra Hotărârii privind instaurarea sau prelungirea stării de alertă. Judecătorii au stabilit că izolarea, carantina şi internarea obligatorie nu pot fi dispuse prin ordin de ministru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *