Lovitură de teatru! Cine-l va înlocui pe Klaus Iohannis la PREZIDENTIALE

Klaus Iohannis se va retrage înaintea campaniei pentru alegerile prezidențiale din toamnă și el va fi înlocuit cu un alt candidat. Este o ipoteză care a circulat mult în urmă cu aproximativ un an de zile. Mai mult, atunci s-a zvonit că șeful statului ar putea deveni chiar președinte al Consiliului European. La acel moment, Iohannis nu dorea să discute despre candidatura sa pentru 2019, tocmai pentru că soluția era una care-i convenea.

Odată încheiate negocierile în această speță, Klaus Iohannis s-a grăbit să-și anunțe candidatua sigură la alegerile prezidențiale din România, pentru că președinția Consiliului nu mai era posibilă. Chiar și în acest context, mai mulți analiști politici și jurnaliști, printre care Bogdan Chirieac sau Sorin Roșca Stănescu insistă pe ideea că Dacian Cioloș ar putea să-l înlocuiască pe Klaus Iohannis la prezidențiale.

Citiți și:  Conflictul din Ucraina. Situatie STRANIE: Joe Biden discută cu liderii europeni, dar NU și cu Klaus Iohannis

Ipoteza este totuși una destul de greu de crezut, în contextul în care fostul premier nu bifează prea multe puncte la capitolul încredere. El este deja o imagine notorie în rândul electoratului și pentru mulți reprezintă o dezamăgire. Un nume nou, cu un profil curat, dar cu o oarecare notorietate și susținere externă ar reprezenta într-adevăr un pericol.

Conform surselor Capital, în acest moment nu există nicio altă opțiune pentru electoratul de dreapta, care să aibă vreo șansă în fața lui Klaus Iohannis. Mai mult decât atât, toate sondajele îl dau drept câștigător detașat dacă îl va avea drept contracandidat pe stânga pe Liviu Dragnea. PSD încă nu și-a desemnat reprezentatul, însă este destul de probabil ca acesta să fie președintele PSD.

Citiți și:  Amenințare directă pentru Klaus Iohannis. Anunt SOC

Sursa:capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.