Lovitură cumplită pentru Orban chiar în ziua alegerilor. Alerta!

Lovitură cumplită încasată de premierul Ludovic Orban. Totul s-a întâmplat chiar astăzi, în ziua alegerilor locale. Situația este extrem de gravă.

Probleme imense pentru Ludovic Orban. Anunțul a fost făcut chiar de către fostul premier, Sorin Grindeanu. Situația este extrem de gravă.

Plângere penală împotriva premierului

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a dezvăluit că social-democraţii au depus plângere penală împotriva premierului Ludovic Orban şi a consilierului de stat Virgil Guran pentru continuarea campaniei electorale şi sâmbătă.

„Este revoltător modul în care premierul României, Ludovic Orban, şi miniştrii PNL se cred deasupra legii, se cred stăpânii României. În plină stare de urgenţă au impus reguli tuturor românilor, dar ei sunt primii care sunt deasupra acestor reguli. Sunt primii care le-au încălcat şi acum continuă să-i sfideze pe români considerându-se deasupra tuturor, liberi să facă orice. De aceea, PSD a depus astăzi plângere penală atât împotriva premierului, cât şi a consilierului de stat Virgil Guran pentru continuarea campaniei electorale şi ieri la Dâmboviţa, deşi legea interzice clar acest lucru”, a explicat Grindeanu.

Citiți și:  Orban dă detalii despre „răfuiala” cu Cîțu din Parlament: ‘Să îți fie rușine, nesimțitule, că nu mi-ai dat cuvântul!’

Potrivit acestuia, „modelul Orban” a fost preluat de ministrul de Interne, Marcel Vela, „care, deşi este candidat, nu s-a sfiit ieri să ţină conferinţa de presă la sediul Ministerului de Interne”. Vela este candidat atât la Consiliul local Caransebeş, cât şi la Consiliul judeţean Caraş-Severin şi este suspendat din Comisia de organizare a alegerilor, a amintit Sorin Grindeanu.

El a adăugat, totodată, că nu se respectă ordinul dat de ministrul Sănătăţii privind accesul cu prioritate în secţiile de vot al persoanelor peste 65 de ani şi a celor cu boli cronice sau diabet.

„Aşa cum au eşuat în gestionarea pandemiei, în relansarea economiei, pe care tot ei au închis-o, cu deschiderea şcolilor, aşa şi-au bătut joc şi de organizarea alegerilor. Este inadmisibil să arunci sute de milioane pe reclame prin care să spui oamenilor să vină la vot, dar apoi să nu le oferi condiţiile de care vorbeai în spoturile publicitare.

Citiți și:  Lovitură fără precedent pentru președintele Klaus Iohannis. Cine vrea sa-i ia locul

Este inadmisibil să-ţi baţi joc de ei, să-i ţii la cozile pe care le-am văzut, să-i pui să voteze pe buletine de vot tipărite greşit şi, mai mult decât atât, să nu respecţi ordinul dat de ministrul Sănătăţii privind accesul cu prioritate în secţiile de vot al persoanelor peste 65 de ani şi al celor cu boli cronice sau diabet. Fac un apel la toţi preşedinţii de secţii de votare să nu cedeze presiunilor şi să îi lase pe cei în vârstă sau bolnavi cronici să voteze”, a afirmat Grindeanu.

Capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.