Lovitură cruntă pentru România! Au oficializat austeritatea

Vești proaste pentru români! Deputatul social-democrat Marius Budăi a vorbit, în Parlament, despre austeritatea pe care o prevăd unele măsuri fiscale. Aceste măsuri fiscale sunt trecute într-o OUG care urmează să fie adoptată de către Guvern.

Deputatul PSD Marius Budăi susţine că prin ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, care urmează să fie adoptată de Guvern, coaliţia de guvernare “oficializează austeritatea”.

“Am realizat o analiză pe ‘ordonanţa austerităţii’. Iată că, de astăzi, este oficial, această alianţă aflată momentan la guvernare oficializează zi cu zi, pas cu pas, austeritatea.

Ce este cel mai grav e că se întrerupe un parcurs spre venitul european al României, că vorbim de copii, de salariaţi şi de pensionari, deoarece ştim cu toţii că la integrarea în Uniunea Europeană am aderat şi la piaţa comună şi asta a însemnat că plătim şi preţuri mai mari la nivel european.

De asta în proiectul de guvernare al PSD este trecut că salariul minim trebuie să ajungă la 60% din venitul mediu garantat aflat în plată, aşa cum ne recomandă şi Comisia Europeană.

Citiți și:  Scandal în PSD. Ministrul Muncii, Marius Budai, ar fi OUT. Cine ii va lua locul

Analizând ‘ordonanţa austerităţii’ aflăm că, deşi industria HoReCa a scăzut ca impact în PIB cu 33% în anul 2020, mai primeşte încă o lovitură de la Guvernul Cîţu şi anume voucherele de vacanţă nu mai sunt acordate”, a spus Budăi, la Parlament.

Lovitură cruntă pentru România! Pierderi uriașe
El a adăugat că, în urma neacordării voucherelor de vacanţă, pierd şi bugetarii la salariu şi industria HoReCa “deja destul de lovită de pandemie”.

“A doua ţeapă din ‘ordonanţa austerităţii’ o primesc părinţii şi bunicii noştri, pensionarii, care au aici o formulare extrem de vagă.

Putem analiza ce înseamnă cel mult 50%, deci dacă ar fi să facem o analiză asta înseamnă că poate fi şi 1%, şi 49%, dar şi 50% acea majorare cu rata inflaţiei la care se adaugă cel mult 50% din creşterea reală a salariului mediu brut.

În strategia fiscal-bugetară s-a scăzut salariul mediu la care se raportează prestaţiile sociale de la 5.429 de lei în decembrie 2020 la 5.380, minţind în strategie că ar fi fost 5.150 în cifrele dumnealor.

Citiți și:  Liberalii si-au iesit din minti! Se încing spiritele în PNL dupa ce Nicolae Ciucă a sarit în apararea lui Marius Budăi

Vă dau un exemplu, o prestaţie socială plătită prin raportarea la salariul mediu brut în construcţia asigurărilor sociale de stat ar fi ajutorul de deces. Chiar aici s-a ajuns cu austeritatea în România încât Guvernul Cîţu îşi permite să scadă şi ajutorul de deces?”, a mai spus deputatul PSD.

Budăi a menţionat că a fost amânată intrarea în vigoare a Statutului CFR în care erau prevăzute anumite drepturi ale celor care lucrează în acest domeniu.

“Şi iată că avem şi o ţeapă marca USR, care s-a bazat foarte mult în campania electorală pe studenţi şi s-au gândit cei din USR că e bine să le taie gratuităţile studenţilor şi au şi realizat acest lucru”, a susţinut social-democratul.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!