Lovitură cruntă pentru milioane de români! Ce se discută în spatele ușilor închise (SURSE)

Lovitură cruntă pentru milioane de români pregătită de Guvern, asta după ce s-a aflat ce se discută în spatele ușilor închise, la cel mai înalt nivel. Astfel, statul se pregătește pentru momentul în care prețul carburantului va depăși pragul de 10 lei pe litru în România.

Se pregătește o nouă lovitură la nivel național, după ce Guvernul discută în prezent soluţiile pe care le are la dispoziţie dacă prețul benzinei și al motorinei va depăși 10 lei pe litru în România.

Lovitură cruntă pentru milioane de români! S-a aflat ce se discută în spatele ușilor închise
Guvernul condus de Nicolae Ciucă ia în discuție să prelungească acordarea compensației de 50 de bani pentru un litru de carburant în România și după luna septembrie, atunci când actuala măsură ar trebui să expire conform legii.

Citiți și:  Premierul Ciucă taie în carne vie: A demis-o imediat!

Mai mult, premierul a anunțat deja că are planul de intervenție pe masă și pentru cazul în care benzina și motorina ajung la 10 lei/litru.

Nicolae Ciucă ia în calcul ambele variante, și de păstrare a compensației, și de renunțare la ea. Astfel, Guvernul ar putea păstra acea compensație de 50 de bani după cele trei luni, însă totul depinde de ceea ce se va întâmpla după jumătatea anului, mai exact cum va arăta execuția bugetară. Practic, în funcție de banii care vor rămâne la bugetul statului, compensația va rămâne sau nu în picioare.

Mai mult, în cazul în care la buget vor intra mai puțini bani decât au prognozat cei de la Ministerul de Finanțe, atunci măsura nu va mai fi păstrată. De asemenea, se ia în calcul și varianta ca, după aceste trei luni, prețul carburantului să crească foarte mult, să depășească 10 lei, iar această măsură să nu mai aibă efectul scontat.

Citiți și:  Ciucă ar pregăti execuția lui Florin Cîțu/ SURSE

Liberalii vorbeau despre prelungirea compensării carburantului încă din weekend
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat duminică, 3 iulie, că guvernanţii se gândesc să prelungească măsura compensării preţurilor carburanţilor, dacă ea va funcţiona bine în cele trei luni. Stroe a subliniat că România are carburanţi ieftini, comparativ cu alte ţări europene.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.