GENERAL

Lovitură cruntă pentru milioane de români! Ce se discută în spatele ușilor închise (SURSE)

Breaking News Alert

Lovitură cruntă pentru milioane de români pregătită de Guvern, asta după ce s-a aflat ce se discută în spatele ușilor închise, la cel mai înalt nivel. Astfel, statul se pregătește pentru momentul în care prețul carburantului va depăși pragul de 10 lei pe litru în România.

Se pregătește o nouă lovitură la nivel național, după ce Guvernul discută în prezent soluţiile pe care le are la dispoziţie dacă prețul benzinei și al motorinei va depăși 10 lei pe litru în România.

Lovitură cruntă pentru milioane de români! S-a aflat ce se discută în spatele ușilor închise
Guvernul condus de Nicolae Ciucă ia în discuție să prelungească acordarea compensației de 50 de bani pentru un litru de carburant în România și după luna septembrie, atunci când actuala măsură ar trebui să expire conform legii.

Mai mult, premierul a anunțat deja că are planul de intervenție pe masă și pentru cazul în care benzina și motorina ajung la 10 lei/litru.

Nicolae Ciucă ia în calcul ambele variante, și de păstrare a compensației, și de renunțare la ea. Astfel, Guvernul ar putea păstra acea compensație de 50 de bani după cele trei luni, însă totul depinde de ceea ce se va întâmpla după jumătatea anului, mai exact cum va arăta execuția bugetară. Practic, în funcție de banii care vor rămâne la bugetul statului, compensația va rămâne sau nu în picioare.

Mai mult, în cazul în care la buget vor intra mai puțini bani decât au prognozat cei de la Ministerul de Finanțe, atunci măsura nu va mai fi păstrată. De asemenea, se ia în calcul și varianta ca, după aceste trei luni, prețul carburantului să crească foarte mult, să depășească 10 lei, iar această măsură să nu mai aibă efectul scontat.

Liberalii vorbeau despre prelungirea compensării carburantului încă din weekend
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat duminică, 3 iulie, că guvernanţii se gândesc să prelungească măsura compensării preţurilor carburanţilor, dacă ea va funcţiona bine în cele trei luni. Stroe a subliniat că România are carburanţi ieftini, comparativ cu alte ţări europene.

Sursa: capital.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.