“L’OMBRA DEL PAPA”. Cine este bodyguardul Papei? A făcut parte și din Serviciile Secrete italiene și l-a salvat de la moarte de două ori

Papa a călătorit cu de trei ori mai mulţi jurnalişti în avion decât oameni de-ai lui. Din 90 de oameni aprixmativ 70 sunt ziarişti. Și așa face și în alte țări, nu doar în România. La noi în țară îl însoţesc doar 3 cardinali, dintre care unul are rang de prim-ministru al Vaticanului. Cu totul, 16 oameni. Lista include şi un angajat al Sfântului Scaun, pe care Papa îl ia în călătorie ca un fel de recompensă.

Din toată această echipă mai face parte și bodyguardul personal al Papei, Domenico Giani, la care apropiații îi spun “L’OMBRA DEL PAPA”. El se află mereu în prajma papei, are 56 de ani, este ras în cap şi poartă ochelari. Se face nevăzut foarte ușor, iar mulți oameni au trecut pe lângă el, relatează într-un material Stirileprotv.ro.

El este cel care ştie să deosebească un pericol de un credincios care vrea o binecuvântare, îl înţelege pe Papa doar din priviri, a dejucat două atentate când îl servea pe Papa Benedict şi lucrurile nu se opresc aici.

„Umbra Papei” nu este din garda elveţiană, ci comandantul jandarmeriei Vaticanului, general cu trei stele, pedagog de formaţie, fost membru al elitei poliţiei italiene, în Guarda di Finanza, şi fost membru al serviciilor secrete italiene.

O glumă de-a lui Domenico Giani este următoarea: cei mai uşuraţi suntem atunci când Papa se abate de la traseu şi se amestecă printre oameni. Dacă noi, îngerii lui păzitori, nu ştim ce are de gând să facă, atunci nici cineva care i-ar dori răul nu ştie şi nu are cum să acţioneze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.