Lojă Masonică, luată cu asalt de un grup de indivizi. Cine se află în spatele atacului

Un grup de indivizi a luat cu asalt templul masonic al Lojii Marelui Orient din Rennes, o clădire situată chiar lângă secția de poliție.

Protestatarii cunoscuți ca Vestele Galbene au mers pe strada Thiers, unde se află Templul Masonic din Rennes. Ușa din față a fost spartă și sticle de bere au fost aruncate înăuntru.

Templul situat în apropierea secției de poliție a fost atacat

„La atac!“ A strigat un individ. Şi au început să lovească ușa din față. Au fost aproape toți beți, spun surse locale. Ușa s-a rupt, apoi au aruncat cu sticle de bere la parterul Templului. Paznicul templului a reuşit să avertizeze pe unul dintre „frații” care locuia alături. Şi imediat poliția a intervenit „, afirmă Jean-Pierre Planckaert, membru al Templului.

Jean-Pierre Planckaert: „Francmasonii sunt adesea ținta Vestelor Galbene, în special pe rețelele sociale. Ei denunță în mod regulat despre teoria conspirației iudeo-masonică spunând că este „o teorie conspirativă care implică o presupusă coaliție”. „Am avut avut mesaje scrise pe templul nostru din Rennes, dar niciodată acest tip de atac. Condamnăm cu cea mai mare fermitate”.

O plângere a fost depusă de un membru al „Lodge Parfaite Union”. Templul masonic din Rennes datează din 1932 şi găzduiește în fiecare lună între 24 și 25 întâlniri ale membrilor, potrivit ouest-france.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *