Locuitorii une localitati CARANTINATE îl dau judecată pe Arafat. Alerta

Locuitorii unei comune plasate în carantină îi cer lui Raed Arafat daune morale de 500.000 de euro.

Raed Arafat, amenințat cu judecata. Acest lucru susțin că îl vor face localnicii din comuna Gornet, județul Prahova, care vor să îi ceară șefului DSU daune morale de jumătate de milion de euro deoarece i-a băgat în carantină.

Localnicii aşteaptă scuze publice de la Arafat

În întâmpinarea făcută pe adresa Curţii de Apel Bucureşti, localnicii din Gornet au precizat că aşteaptă inclusiv scuze din partea celor care au emis ordinul de carantinare. Două sate, unul din Giurgiu, altul din Prahova, au fost deja închise, intrând în carantină, la două zile după intrarea în vigoare a noii legi

Unii dintre localnicii din Gornet aflați în carantină sunt nemulțumiți de măsură și vor să o atace în justiție.

Criza epidemilogică are o evoluție crescătoare, numărul persoanelor infectate fiind mai mare de 1.000. Acest lucru le-a făcut pe autorități,în special acolo unde sunt focare mari de infecții, să instaureze carantina.

Printre localitățile introduse în carantină este și comuna Gornet din județul Prahova. Conform datelor recente, mai mult de trei oameni la mia de locuitori au coronavirus, astfel că decizia de impunere a carantinei zonale este justificată.

Primarul comunei Gornet vrea daune morale de 500.000 de euro

Nu același lucru crede și primarul comunei, Negoițescu Nicolae.

El a decis să dea în judecată Departamentul pentru Situații de Urgență și, respectiv pe șeful instituției, Secretarul de Stat, Raed Arafat, cerându-i daune morale în sumă de 500.000 de euro. Localnicii, prin vocea primarului comunei, Negoițescu Nicolae, spun că ei nu fost consultați atunci când s-a decis de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă carantinarea localității.

Ei vor anularea ordinului semnat de Raed Arafat, în ciuda faptului că, potrivit datelor oficiale,din cei 2.300 de locuitori ai comunei, 15 fuseseră depistați pozitiv la testele pentru COVID-19. Cererea a fost trimisă prin avocatul Dumitru Bogdan, care a fost desemnat de către primărie, către Curtea de Apel Bucureşti.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a votat, miercuri, instituirea carantinei zonale în satul Gornet, după ce în decurs de două săptămâni în comună au fost depistate 15 cazuri de COVID-19. Ulterior, şeful DSU a emis un ordin în acest sens, potrivit agerpres.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *