Lockdown în București! Rata de infectare depășește 6 la mie

Este foarte posibil ca Bucureștiul să intre în carantină dacă trece de 6 la mie, transmitea prefectul Capitalei Alin Stoica, în urmă cu două zile.

Conform datelor făcute publice de DSP, marți dimineață, Capitala ajunge la rata de infectare de 6.22 la mie, anunță România TV. Conform prevederilor legale în vigoare, orașele care au o rată de infectare mai mare de 6 la mie sunt obligate să intre în carantină.

„Dacă ajungem peste 6 la mie, cu siguranţă prima dată nu se vor mai putea face cursuri conform ordinului comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii. De asemenea, este foarte posibil să se ia măsura carantinării zonale, adică şi Bucureştiul şi evident localităţile limitrofe, care sunt deja în carantină, în aşa fel încât circulaţia să fie limitată, să evităm aglomeraţiile în special în mijloacele de transport în comun, pieţe, mall-uri şi aşa mai departe. Evident că deplasarea va trebui făcută doar în cazurile în care este nevoie şi cu declaraţie pe proprie răspundere”, a declarat, duminică, după ședința CMBSU, prefectul Alin Stoica.

Restricțiile în Capitală, prelungite 14 zile

De altfel, restricțiile din scenariul roșu s-au prelungit cu două săptămâni în București, potrivit Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

Prefectul așteaptă marți o analiză de la DSP în ceea priveşte rata de infectare, presiunea asupra spitalelor sau rata de vaccinare, astfel încât să fie luată o decizie privind o posibilă carantină în București, unde incidența a ajuns luni la 5,67 de cazuri la mia de locuitori.

Cu toate acestea, Alin Stoica a precizat că depăşirea incidenţei de 6 cazuri la mia de locuitori nu înseamnă neapărat că Bucureştiul va intra în mod automat în carantină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!