Lobby-ul jidănesc se înfurie! Vicepreședintele Curții Supreme a Greciei este “antisemit, negaționist al holocaustului”

Lobby-ul jidănesc se înfurie! Vicepreședintele Curții Supreme a Greciei este “antisemit, negaționist al holocaustului”

Guvernul conservator de la Atena, sub prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis, a numit un „antisemit și negaționist al Holocaustului” în funcția de vicepreședinte al Curții Supreme a Greciei, la reuniunea Cabinetului de Miniștri din 30 august 2022, la recomandarea ministrului Justiției Kostas Tsiaras a partidului de guvernământ Nea Dimokratia (ND) . Cazul face furori în Grecia.

Marianthi Pagouteli a provocat multe proteste în 2013 din cauza unui blog pe internet, pentru că pe blogul ei a comparat sioniştii cu naziştii şi a găzduit textul: „Mi-aş dori ca Adolf Hitler să fi exterminat toţi evreii”. ( JNS, 07.09.2022 )

„Pagouteli este foarte controversată. Într-un proces care este celebru în această țară din cauza cărții antisemite „Evrei, tot adevărul”, judecătorul se pronunțase în favoarea achitării cunoscutului autor extremist de dreapta. Konstantinos Plevris Plevris, 82 de ani, avocat penal, politician, pionier al extremismului de dreapta în Grecia, care s-a descris în mod deschis drept „nazist, fascist, antidemocrat, rasist și antisemit” în prima ediție a cărții și s-a descris întotdeauna ca „marele preot” al neonazismului grec. Deși Plevris a fost în cele din urmă condamnat, Marianthi Pagouteli a votat pentru achitarea lui și a prezentat o declarație explicativă de 32 de pagini pentru votul ei minoritar, care a stârnit destulă agitație, inclusiv următoarele:„Autorul Plevris se referă la pasaje din cărțile sacre ale Talmudului. Aceste cărți conțin, fără îndoială, învățături intolerante și anticreștine care contrazic orice noțiune de umanism. Prin urmare, el subliniază pe bună dreptate că evreul care le însușește este vădit lipsit de umanism” . Dar asta nu este tot. După cum a denunțat în 2013 deputatul și avocatul de atunci Zoi Konstantopoulou, Marianthi Pagouteli a condus un blog pe internet cu comentarii în mod clar antisemite precum „La naiba cu evreii, mi-aș dori ca Hitler să-i extermine complet!”.

Holocaustul a fost de asemenea negat în mod deschis pe blogul respectiv. Scrie că este un „Mit care a adus evreilor banii de care aveau nevoie pentru a-și întemeia statul” . O intrare din 7 ianuarie 2009 mai spune textul: „Astăzi sioniştii evrei se dovedesc a fi mai fascişti decât naziştii!”. Pagouteli nu a fost penalizată. Dimpotrivă: a fost numită șef de judecată – iar acum a fost promovată la funcția de vicepreședinte al Curții Supreme. Pentru Consiliul Central al Evreilor din Grecia (KIS), cazul este clar. Într-un comunicat de presă oficial de vineri, KIS a condamnat recenta promovare a lui Pagouteli de către guvernul Mitsotakis.„În fruntea justiției se află acum o persoană care nu va putea apăra poziția declarată a statului grec împotriva antisemitismului” , potrivit KIS.” ( TAZ, 4 septembrie 2022 ) ( documentarul Plevris de la 27 martie 2009).

Incorect Politic

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.