Liviu Dragnea părăsește România! Plecare-fulger

Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, pleacă din România. În această săptămână, șeful social-democraților va ajunge în Statele Unite ale Americii.

PSD Teleorman a anunțat că Dragnea va pleca în SUA, la Washington. Acolo se va întâlni cu președintele SUA, Donald Trump.

„Liviu Dragnea, preşedintele PSD, dă o nouă lovitură pe plan internaţional. Liderul social-democrat a fost invitat la cea de-a 67-a ediţie a Micului Dejun cu Rugăciune Naţională, care va avea loc pe 7 februarie, la Washington. La acest eveniment va fi prezent și președintele SUA Donald Trump, iar Liviu Dragnea va fi oaspetele liderului de la Casa Albă în perioada 5-8 februarie”, se arată în mesajul transmis de PSD Teleorman, organizaţie din care face parte şi Liviu Dragnea.

Între timp, procurorii federali din New York au citat comitetul care a organizat ceremonia de învestire a lui Donald Trump privitor la predarea de documente ce au legătură cu donatorii, fondatorii şi finanţatorii.

Ancheta vizează activitatea comitetului care a strâns suma record de 107 milione de dolari. Procurorii au cerut inclusiv predarea documentelor legate de beneficiile obținute din partea donatorilor, inclusiv oportunități foto, bilete și recepții.

În martie 2018, New York Times a publicat o investigație în care arăta că Elliot Broidy, cel care a semnat invitația pentru Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu la ceremonia de învestire a președintelui american, și-a deschis în luna mai 2017 o filiala în România: Cirinus Defense SRL, firmă specializată în servicii high tech pentru armată.

„Eu n-am fost la acele două ministere cu domnul Broidy. Altcineva a fost. Întrebați miniștrii”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă știa despre acorduri, liderul PSD a spus că „am aflat din presă”.

În continuare, Dragnea a susținut că participarea sa la Washington și semnarea de contracte cu firma lui Broidy nu au legătură.

„N-are nicio legătură… deplasarea mea în Statele Unite cu acele contracte. Eu zic că sunteți televiziuni serioase și investigați și o să ajungeți la adevăr”, a mai spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.