Liviu Dragnea a început negocierile la bucată: ce a promis greilor partidului, pentru susținere

Războiul declanșat de Gabriela Firea îl forțează pe Liviu Dragnea să demareze o serie de negocieri fără precedent la nivelul PSD. În tentativa de a-și păstra funcția de președinte, Dragnea joacă tare și cheamă liderii PSD la negocieri individuale.

Conform surselor noastre, ședința convocată cu liderii PSD din țară pentru a stabili detaliile referendumului pentru familie a fost doar un pretext pentru Liviu Dragnea să-i aducă la București pe greii PSD. Ulterior acestor ședințe, liderii PSD au fost chemați sau vor fi chemați la negocieri individuale cu Liviu Dragnea.

În schimbul susținerii în viitoarea ședință a Comitetulu Executiv, Liviu Dragnea are două monede de schimb: o primă monedă este un loc eligibil pe lista de europarlamentare, iar a doua este pentru liderii cu influență mare în Comitetul Executiv, cărora le promite posturi de ministru pentru ei sau apropiații lor, ca urmare a remanierii guvernamentale.

Citiți și:  Dragnea arunca BOMBA pe scena politică. Dezvaluiri fara precedent

Sursele noastre arată că Liviu Dragnea a promis multor lideri cu greutate una dintre cele două ”monede”, dar Comitetul Executiv va fi convocat abia în momentul în care liderul PSD va fi sigur că nu mai întâmpină opoziție în partid.

Din acest punct de vedere, Gabriela Firea pierde războiul cu Liviu Dragnea pentru că ea nu are ce să le ofere liderilor PSD. În schimb, Dragnea este avantajat de context, dat fiind faptul că în această perioadă se alcătuiesc listele pentru Bruxelles și mulți grei ai PSD și-ar dori un post călduț, foarte bine plătit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Citiți și:  Dragnea o face praf pe Viorica Dancila: „Nu e proastă, e vicleană și lacomă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.