LISTA PRODUSELOR CU GÂNDACI. ROMÂNII MĂNÂNCĂ GÂNDACI fără să știe! Teroarea din farfuria românilor, intoxicați la fel ca în cazul vaccinurilor

De foate mulți ani observăm cum alimentația oamenilor a devenit din ce în ce mai precară. La fel ca și saltul în timp al Big Pharma, care a întrecut orice măsură sau lege a lui Hipocrate, tot așa și cei care ne hrănesc pe noi prin alimentarea cu produse tot mai procesate și mai deficitare în macro și micro nutrienți alimentari au luat o amploare grozavă.

Însă una dintre controversele alimentare – ce încalcă orice etică atât comercială cât și nutrițională, este utilizarea unor aditivi în jurul cărora orbitează un risc uriaș de toxicitate și la fel de bine putem spune, chiar și unul legat de credințele și valorile umane. Colega noastră de la Național, Claudia Marcu, a prezentat cazul mai recent, al „făinii” de greier care urmează să fie introdusă în pâine și alte produse din spațiul UE. Dar, așa cum mulți români au fost îmbrobodiți cu conținutul necunoscut de altfel al vaccinului „sigur și eficient”, la fel, din lipsă de informare, mănâncă gândaci de ani de zile, fără să știe. Autoritățile l-au mascau sub o denumire „științifică” de E120 – este vorba de gândacul sud-american coșenilă, colorant „natural” în sucuri, bomboane pentru copii, înghețată, iaurturi și tot felul de mezeluri.

50% din mezeluri sunt vopsite cu gândacul care provoacă alergii, mai ales copiilor

Peste 50% din preparatele din carne comercializate la nivel mondial colorantul de bază este carminul, atrăgea atenția și Adevărul. Acesta se regăsește și în sute de mărci de produse cosmetice, în special în rujuri sau în coloranți de păr, fiind preferat mai ales deoarece produsul cosmetic poate fi prezentat publicului în strategia de marketing ca fiind ecologic. Totuși. pe etichete și în campaniile publicitare nu se specifică nicăieri că vopseaua este făcută din gândaci, toți producătorii preferând denumirile comerciale ale produsului: E120, coșenilă, acid carminic, carmin, carmine și roșu natural 4, potrivit sursei. Câte din doamnele care țin să-și înroșească buzele precum Nefertiti știu că își dau pe gură cu gândaci storciți?

Citiți și:  Aparatul-spion din casa noastră, prin care oamenii de ştiinţă reușesc să „vadă” în detaliu oamenii prin pereţi

În Uniunea Europeană carminul (E 120) se utilizează sub denumirile de mai sus. Deși au fost raportate destul de multe cazuri de reacții alergice la acest aditiv, utilizarea acestuia nu este interzisă în UE, ci doar restricționată în cazul unor produse.

Medicul pediatru Iulian Iordache este de părere că produsul trebuie evitat în alimentația copiilor, pentru că poate produce hiperactivitate și deficiențe de concentrare. „De asemenea, în cazuri foarte rare, poate produce astm, alergii, rinite și alte afecțiuni asemănătoare, ba chiar există în literatura de specialitate și cazuri în care carminul a fost răspunzător de producerea șocului anafilactic”, spune medicul, potrivit sursei citate.

„Dându-le copiilor astfel de produse nu facem decât să îi predispunem la o serie de boli cardiovasculare nu ca adulți, ci mai devreme în adolescență, la hipertensiune ca tânăr, până la tulburări metabolice, apariția diabetului, gutei etc ”, spune și Lygia Alexandrescu, medic nutriționist, într-un articol reprodus de Asociația pentru Protecția Consumatorilor

Conform unui studiu din Turcia, gândacul se găsește și în Coca-Cola dar și în băutura Campari și poate provoca daune sănătății. În general, tot ce e colorat în roșu trebuie să devină suspect, asemenea comuniștilor și afiliaților lor.

„Coșenila este atât numele unui tip de insectă, cât și al unui extract produs din această insectă. Extractul obținut din această insectă este folosit pentru a produce carmin, un colorant roșu intens utilizat în principal în alimente și produse cosmetice. Insecta folosită în mod obișnuit pentru a produce coșenilă este Dactylopius coccus, deși o varietate de alte insecte din genul Dactylopius sunt folosite pentru a produce coloranți carmin, iar acestea pot fi dificil de diferențiat. În plus, există alte tipuri de carmin produse de insecte cu solzi care nu fac parte din genul Dactylopius, cum ar fi coșenilele poloneze. Acești coloranți de carmin sunt asemănători din punct de vedere chimic, în ciuda faptului că insectele sunt distincte din punct de vedere taxonomic.”

Citiți și:  SOROS i-a cerut personal lui Băsescu să o susțină pe Macovei, inclusiv la prezidențiale. Elena Udrea confirmă din închisoare ceea ce noi afirmasem încă de atunci. REȚEAUA SOROS, trafic de influență la greu pentru actuala penală. VIDEO

Aditivul în cauză, este de fapt, un produs elaborat din INSECTE, respectiv CÂNDACI STORCIȚI. Sigur, acum, când ni se recomandă cu toată căldura să consumăm gândaci integral, cu tot cu piciorușe și carcase, ni se pare absurd și de-a dreptul repugnant. Așa și trebuie, însă mulți români consumă fără să știe acest gândac, care poate produce alegergii și alte reacții necunoscte, cu foarte mult timp înainte. Și o fac în continuare. PENTRU CĂ NU CITESC! LA FEL CA LA VACCIN!. Alăturăm mai jos câteva exemple:

PARIZERUL ȚĂRĂNESC DE PORC- de la CRIS-TIM

Ingreditente: CARNE DE PORC, Apa, PIELE DE PUI, SORICI, Amidon din cartofi, Sare, PROTEINA ANIMALA, FIBRE, Caragenan, PROTEINA VEGETALA DIN SOIA, Difosfati, POLIFOSFATI/ E452, Condimente, EXTRACT DE CONDIMENTE, Arome, GLUTAMAT DE SODIU, ACID ASCORBIC VITAMINA C, COSENILA / CARMIN (E120), NITRIT DE SODIU

Iaurtul de la Casa Bună care e „cinstit” în felul lui, dacă îi citești indicațiile cu ochii deschiși, pentru că ne spune corect că are „cu gust de vișine”, nu cu vișine.

Iata toata lisa aici.

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu