În lipsa unei reacţii ferme româneşti, un istoric sârb „îi pune la punct” pe extremiştii maghiari

Mongolians-600x397

Pe fondul tensiunilor româno-maghiare din Transilvania cauzate de pretenţiile politicienilor de etnie maghiară la autonomie teritorială, modificarea articolului 1 din Constituţia României care prevede că ţara noastră este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil, dar şi în lipsa unei reacţii ferme a autorităţilor din România, un profesor sârb de istorie din Voivodina, aflat în vizită în ţara noastră la sfârşitul anului trecut, a trimis unei publicaţii o reacţie pe marginea subiectului pe care autorităţile publice fac tot posibilul să-l ocolească.

Profesorul sârb Miodrag Stanojevic explică, cu argumente istorice şi sociologice, motivul pentru care extremiştilor maghiari nu ar trebui să li se permită revendicări revizioniste în România. Acesta descrie relaţia pe care maghiarii şi vlahii au avut-o de-a lungul secolelor, amintind episoade dureroase din istoria ungurimii, cum ar fi tendinţa de a-şi jefui vecinii şi faptul că personalităţile istorice proeminente ale istoriei lor nu au fost unguri.

“Mă numesc Miodrag Stanojevic, sunt sârb din Vojvodina şi profesor de istorie în Novi Sad. Aflându-mă într-o călătorie către Ucraina, am zăbovit trei zile în urbea dvs., bucurându-mă de ospitalitatea unui vechi prieten şi a familiei sale. Menţionez că vorbesc fluent limba română deoarece am copilărit într-un sat mixt vlaho-sârbesc.Ştiind că sunt profesor de istorie şi bun cunoscător al revizionismului unguresc, amfitrionul meu mi-a arătat articolul “Afront adus românilor pe bani europeni” apărut în ziarul Dvs. Totodată mi-a relatat câteva evenimente recente de acest gen:

– fenomenul Csibi Barna, un degenerat care îşi permite să dea foc în centrul României unei păpuşi reprezentând un erou naţional al românilor (n.r. Avram Iancu), autorităţile române ignorând acest gest.

Vă propun un exerciţiu de imaginaţie: Ce s-ar fi întâmplat dacă:

– un român ar fi dat foc la Budapesta unei păpuşi reprezentându-l pe Kosuth Lajos- un turist german ar fi incendiat la Tel Aviv o păpuşă reprezentându-l pe David Ben Gurion (n.r. primul premier al Israelului) sau pe Golda Meir (n.r. de asemenea premier al Israelului)- un ungur din Vojvodina ar fi incendiat la Novi Sad o păpuşă reprezentându-l pe Milos Obilic, eroul naţional al sârbilor de la Kosovopolje.Meciul Steaua – Ujpest de acum 3 ani: la intrarea în România, suporterii unguri aflaţi în tren au afişat “Transilvania aparţine Ungariei”, iar pe stadionul Steaua din Bucureşti au afişat românii = ţigani. Acelaşi scenariu:

– ce s-ar fi întâmplat dacă Ujpest ar fi jucat la Beograd cu Partizan sau Steaua Roşie. Oare ar fi avut curajul ungurii să afişeze mesajele “sârbii = ţigani sau Vojvodina aparţine Ungariei”? Nu, nu ar fi îndrăznit, iar dacă ar fi fost atât de tâmpiţi să o facă, în aceeaşi seară ar fi cinat în Infern.

De ce îşi permit asta în România? De ce nu îşi permit acelaşi lucru în celelalte ţări unde au minorităţi maghiare şi revendicări revizioniste, adică Slovacia, Serbia, Ucraina? Simplu, pentru că ei ştiu (aşa cum au menţionat în “Traseul Legendelor Sătmărene)” că românii sunt “un popor paşnic, binevoitor şi primitiv” şi, completez eu, un popor “imbecil de tolerant”. Totodată ei ştiu că slavii (din Slovacia, Serbia, Ucraina) nu sunt aşa. Şi nu îşi permit.

Afirm cu tărie că nu există nicăieri în lumea civilizată o ţară care să acorde atâtea drepturi unei minorităţi alogene cum acordă România minorităţii maghiare. Şi totuşi nu vor fi mulţumiţi niciodată, sâcâindu-vă perpetuu (ca un ţânţar în miezul nopţii) cu aceeaşi pretenţie imbecilă: autonomie. Tupeul lor se manifestă şi prin faptul că ei consideră ca fiind similară pretenţia lor de autonomie teritorială în România cu cea a catalanilor din Spania, ignorând cu bună ştiinţă marea diferenţă: catalanii sunt băştinaşi în Spania, pe când maghiarii sunt alogeni asiatici în România.

Gazda mea mi-a spus că, pe lângă “valahi puturoşi” maghiarii vă mai numesc şi “mămăligari”. Îşi permit asta în ţara voastră. Sunt derutat şi confuz, neputând înţelege cum este posibil să nu existe în rândurile poporului român, “paşnic, binevoitor şi primitiv” un profesor de istorie altruist care să explice ungurilor ABC-ul istoriei lor efemere:

– în anul 700 sunt menţionaţi în cronicile coreene ca fiind nişte nomazi primitivi care jefuiau prin nordul Coreei şi estul Chinei

– în 896, şapte triburi maghiare şi trei triburi de turci khazari, fugărite din stepele Asiei de către pecenegi, se stabilesc în Panonia (locuită atunci de slavi, valahi, avari, germanici), în total 225.000 de nomazi sub conducerea lui Arpad. Prima lor preocupare după stabilirea în Panonia a fost jaful (logic). Incursiunile lor sângeroase s-au desfăşurat în toată Europa ajungând până în Spania, până când Otto I cel Mare i-a umilit la Lechfeld în 955.

– Ştefan cel Sfânt (997 – 1038) unifică triburile ungureşti şi îi creştinează. Totodată începe şi procesul de maghiarizare agresivă a populaţiilor din jur: germanici, valahi, slavi, acest proces fiind de fapt esenţa strategiei de supravieţuire a acestui mic popor migrator asiatic în Europa. Personalităţile proeminente ale istoriei lor nu au fost unguri: Matei Corvin, Petofi Sandor (Petrovici Alexandar – sârb, părinţii lui nu cunoşteau limba maghiară), Kosuth Lajos – slovac, precum şi majoritatea regilor Ungariei. În 1910 un istoric maghiar recunoaşte că doar 10% din unguri sunt urmaşii celor şapte triburi maghiare stabilite în Europa în 896, restul fiind populaţii maghiarizate de-a lungul timpului (valahi, germanici, slavi). De fapt cum ar putea un ungur blond din zilele noastre să fie urmaşul cetelor mongoloide venite în Europa în secolul IX?

Ceea ce trebuie accentuat este faptul că începând de la Ştefan cel Sfânt şi până la dispariţia regatului ungar în 1526, Transilvania nu a făcut parte niciodată din regatul ungar, fiind întotdeauna voievodat autonom.

– Înfrângerea de la Mohacs din 1526 în faţa turcilor şi cucerirea capitalei Buda în 1541 are ca urmare dispariţia de pe harta Europei a regatului ungar. Partea occidentală a Ungariei este anexată de Imperiul Habsburgic, iar restul, inclusiv Buda, devine paşalâc turcesc. Transilvania rămâne principat independent sub suzeranitate otomană.

– După respingerea asediului otoman asupra Vienei (1683), Imperiul Habsburgic ocupă teritoriul fostului regat ungar şi Transilvania, anexiuni recunoscute prin tratatul de la Karlowitz (1699).

– În 1849 Kosuth Lajos proclamă Ungaria stat independent, dar intervenţia habsburgică şi ţaristă înăbuşă această pretenţie.

– În urma pactului dualist din 1867, Ungaria devine regat în cadrul imperiului Habsburgic (numit din acel moment imperiul Austro-Ungar), având constituţie proprie şi o oarecare autonomie.

– În 1918, în urma înfrângerii din primul război mondial, imperiul Austro-Ungar se destramă, Ungaria devine stat independent iar Transilvania alege să se unească cu România.

Trebuie să subliniez imbecilitatea revizioniştilor unguri. Cum pot susţine că Transilvania a aparţinut Ungariei 1000 de ani, când regatul Ungariei a dispărut din 1541 până în 1867, perioadă în care a fost paşalâc sau provincie habsburgică, în timp ce Transilvania a fost voievodat autonom de la Ştefan cel Sfânt (997 – 1038) până în 1699 când devine provincie austriacă (ca şi Ungaria de altfel). Deci Transilvania şi-a pierdut independenţa în 1699 şi a aparţinut până în 1918 Imperiului Habsburgic, nicidecum Ungariei (care din 1526 până în 1867 nu a existat).

– În 1940, în urma Dictatului de la Viena, o parte a Transilvaniei este cedată (pentru prima dată în istorie) Ungariei. Până în 1944, când revine României, ce fac ungurii în Transilvania? Ce ştiu mai bine: ucid valahi şi evrei, consideraţi rase inferioare. Gena lor asiatică i-a ajutat pe unguri să devină cei mai zeloşi executanţi ai teoriilor rasiale naziste, golind practic Transilvania de evrei. În perioada 1940 – 1944, timp în care Transilvania a aparţinut Ungariei, populaţia evreiască de aici a scăzut cu 90%, marea majoritate fiind trimisă de către autorităţile maghiare către lagărele de exterminare naziste. La fel s-au purtat şi în Serbia odată cu invadarea alături de germani a Iugoslaviei în 1941.

În încheiere, ca să sintetizez relaţia dintre băştinaşii valahi şi alogenii unguri, îmi îngădui un scenariu: un ungur pribeag bate la uşa unui valah. Acesta, ospitalier, îl primeşte în casă. Îi întinde masa, oferindu-i ce are mai bun în cămară. Ungurul, în timp ce se ospătează, pune ochii pe nevasta valahului (frumoasă, bineînţeles) considerând că ar fi normal ca după ospăţ valahul să îi ofere şi un desert, adică nevasta. Indignat de faptul că după ce s-a săturat, valahul nu-i oferă şi nevasta, ungurul îi trage o palmă zdravănă valahului şi încă una. Înainte ca mămăligarul să se dezmeticească, ungurul fuge pe uliţă strigând din toţi rărunchii: săriţi oameni buni, că mă omoară valahul, sunt o victimă.

Aşa că, valahi, fiţi înţelegători şi daţi-le şi nevasta, dar vă avertizez că nu le va ajunge. Următoarea lor dorinţă va fi casa voastră.” Scrisoarea istoricului Miodrag Stanojevic a fost publicată integral de Gazeta de nord-vest, ca răspuns la un articol intitulat “Afront adus românilor pe bani europeni”.

Sursa: Ghimpele.ro

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

20 comentarii

 1. Nimic mai adevarat !!!!!!!!!

 2. Nimic mai adevarat !!!!!!!!!

 3. Anatolie Rosca

  Orban Petru, domnul profesor nu instiga la nimic, pur si simplu ne arata si indica evenimente istorice sau recente unde cei de etnie maghiara au facut si inca isi fac de cap prin diferite mijloace fara absolut nici un drept pe teritoriile statelor vecine. Faptul ca domnul profesor "a servit cina cu prea multa bautura" nu va schimba istoria si nici statutul maghiarilor pe teritoriul Romaniei. Cu totii avem prieteni sau cunostinte de etnie maghiara insa niciodata nu i-am auzit sa fie rautaciosi sau sa mentioneze ca Transilvania e a lor, totul e un joc politic in care noi oamenii de rand nu avem loc si nu vom avea niciodata de castigat. Ma bucura sa vad ca astfel de articole inca mai trezeste interesul in nationalistii tarii noastre insa doar din vorbe nu se va rezolva nimic. Nu pot decat sa va spun ca in cazul unui alt macel ( ca cel de ultima data unde familii intregi de romani au fost nimicite ) sa va aparati si sa nu sperati ca o sa vina vreun "harap alb" sa va salveze, puterea e in mainile voastre si putem evita astfel de momente doar prin uniune. Felicitari d-lui profesor pentru un articol minunat cu toate ca adevarul doare. Salutari

 4. Roman geogeanu

  Doamna Merkel nu da voie sa se bata copiii din grupa UE si domnul Obama face la fel cu copiii din grupa NATO. Asa ca bucurosi le-om duce toate…..

 5. Mda…foarte interesant aticolul acesta….doar ca este o inventie…Daca in legatura cu evenimentele istorice va informati doar din surse autohtone veti avea o imagine total eronata despre tot ce s-a intamplat in trecut. Bineinteles asta este doar parerea mea.

  • Citeste istoria maghiarilor pe Wichipedia si ai sa vezi in lonii mari , escapadele de jaf , comise de unguri dupa ce s-au stabilit in Campia panonica !

 6. Banuiesc ca asta este doar o parere personala a domnului profesor Miodrag Stanojevic, deoarece in acest articol nu vad nici o referire la vreo lucrare stiintifica in acest domeniu. Cu ocazia asta as vrea sa-l rog pe cei care au publicat articolul sa publice acele situri sau orice fel de document pe care noi, cei interesati de acest subiect ( printre care si eu) putem accesa ptr. a primii informatii.
  Legat de poza aceia in care vedeti trei persoane asiatice – daca veti cauta informatii legate de huni/unguri va veti da seama ca pe poza apar trei mongoli…stiu ca multi cred ca hunii/ungurii au legaturi cu mongolii, dar acest lucru nu este adevarat….
  Cu respect !

  • numele nu contează

   Întâi învață românește și apoi exprimă-te în public: ”ptr. (??) A PRIMII informații” este incorect scris, deoarece verbul ”a primi” la infinitiv se scrie cu un singur i. Apoi ” legat de poza aceia…” este iarăși incorect scris, ”aceia” fiind un pronume care se referă la mai multe persoane de sex masculin. Corect este ”aceea”. Sau nu ești român?

  • pai daca vrei mai multe probe sa-ti dai seama cat de idioti pot fi ungurii le gasesti pe internet ca e plin de informatii…tot ce e scris mai sus de poporul ungur se poate dovedi atat stiintific prin teste adn si nu numai atat exista documente vechi si foarte multe sapaturi arhiologice ce aduc marturie si probe…rusinos e pentru poporul ungur care cred intr-o istorie falsa facuta de jigodii care intentionat vroiau legimitate si respect pe un teritoriu care nu le apartine…candva campia panonia nu era a vostra…etc

  • Mai dute in pula mea, imputitule. De nu era Austria, habsburgii – mancati orez si cresteati capre pana acuma, si traiati in IURTE!

 7. Damian Mihai

  Nu va trebuiesc situri academice ca sa constatati un adevar .De fapt domnul profesor Stanojevici pedaleaza pe un adevar istoric care poate fi gasit in orice manual serios de liceu. Adica ,daca este sa pornim in Istoria Transilvaniei ,de ocuparea a ei de catre unguri in sec.al XII-lea veti constata ca Transilvania a fost voievodat autonom pina in sec.al XVI_lea ,adica cu statut separat -nu facea parte din Ungaria.In primele decenii ale sec.al XVI-lea asistam la noi incercari otomane de intrare si de cucerire a Europei Centrale.Ungurii au fost zdrobiti de catre turci in batalia de la Mohacs ( 1526 ) si Ungaria centrala si de Est a fost transformata in pasalic turcesc.,in timp ce Ungaria de apus a intrat sub stapinirea Habzburgilor.In 1540 Buda a fost transformata in pasalic turcesc-pasalicul de la Buda-Astfel, Ungaria disparea ca stat de pe harta Europei o lunga perioada de timp ,pina dupa 1848.In anul 1867 se realiza Dualismul austro-ungar. Un compromis acceptat de catre Curtea de la Viena cu aristocratia maghiara.Pretul acestui compromis a fost Transilvania. Asadar apartenenta Transilvaniei la Ungaria poate fi socotita in perioada 1866-1918 .Unde sunt cei 1000 de ani de stapinire maghiara asupra Transilvaniei?

 8. calcai claudiu

  Sunt patru argumente pe care se bazeaza stapanirea asupra unui teritoriu:
  argumentul istoric – oricat incearca sa demonstreze ungurii o stapanire "istorică" în Transilvania și să conteste vechimea și continuitatea elementului românesc, se lovesc de dovezile istorice
  argumentul etnic – românii au fost și sunt majoritari
  argumentul politic – tratatele în vigoare arată apartenența românească
  argumentul militar – sper să nu fie nevoie, ca armata română a mai ajuns pe la Budapesta acum un secol

 9. Eugen Vasilachi

  Bun,inspirat,documentat si condimentat articol!

 10. Da ma!
  Si Mircea Dogaru sustine aceeasi chestie dupa o documentatie adusa tot de preoti si maghiari normali care inteleg ca se urmareste spargerea Europei de mijloc,mi se poate asa ceva cand stale din est fost comuniste au o conducere kominternista care a preluat puterea dupa '89.
  Natia cea mai enervanta este cea romaneasca pentru ca ii suporta pe toti ceilalti

 11. Pentru toti interesatii,va recomand grupul Etnogeneza si continuitate, patronata de prof. David Simion, promotor al istoriei adevarate pe argumente si dovezi. Sper ca vreti sa invatati, daca va int. cu adevarat !

 12. pt acest adevar istoric am pierdut punctaj la admiterea in facultate;da,in 896 e.n,ungurii,ca natiune nomada,au venit din Atelcuz,undeva dinspree nordul Marii Negre,sub conducerea lui Vaic.au fost crestinati de Papa,conducatorul lor primind numele de Stefan cel Sfant.asa li s-a facut loc in Europa daruindu-le actualul teritoriu in Campia Panonica.dar nu aceasta este problema,pt ca noi,romanii avem bune relatii cu vecinii nostri.problema este cu o parte din indivizii ce locuiesc in tara noastra primitoare si intre majoritatea noastra ingaduitoare,ei,ce se denumesc maghiari si pe care insusi poporul lor ii reneaga si-i condamna.. de ce nu vor sa traiasca in pace si buna intelegere cu romanul pasnic?ce le trebuie?vor varsare de sange?noi vrem doar pace si intelegere.a nu se uita ca "ne-am leganat ca trestia-n vant,dar nu ne-am rupt"n.n Vlahuta

 13. in 1946,TITO ii alunga pe maghiarii COLABORATIONISTI din Slovenia ..cam 5.000 si PETRU GROZA isi imparte mosia FORMAND REGIUNEA AUTONOMA MAGHIARA.aducand in ardealul de nord evrei rusi . SUB DICTATUL BASESCU-MERKEL TOTI PRIMESC SI CETATENIE MAGHIARA. INTRE TIMP IMULTANDU-SE LA VREO 6O.OOO-RESTUL FIIND NUMARATI CONCOMITENT LA CONSTANTA,BUDAPESTA,HARGHITA SI SUD- VESTUL UCRAINEI.-.O ENCLAVA RUSEASCA IN COASTA CROATIEI-LIERTADES ADUCE EVREII DIN GRECIA INNAPOI IN SERBIA DAR SI O INVAZIE DE MOTOCICLISTI NEOFASCISTI LA BERLINUL DE EST..CAP COMPAS NAVA-RONDO!

 14. Fac cele pe care le fac pentru ca sefii de la Bucuresti nu sunt ei departe de a crede ceea ce sustin ungurii. In anii trecuti de la Marea Unire nu s-a produs UNIREA-N CUGET SI SIMTIRI. Pentru ei Ardealul e inca departe si ceva confuz si superior, ceea ce face ca ei sa nu-l simta …d-al nostru dan popor. Daca boul de primministru a putut accepta sa cuvanteze in Harghita sub faldurile unor steaguri straine, steaguri, unele, a unor entitati inexistente, si nici unul a tarii in care se aflau si unde el era premier, ce sa mai vorbim ? Cat despre bobor, ce sa spun, doar il stiti ca e de mamaliga si ca atare e obisnuit sa fie calcat in picioare. Se trezeste intotdeauna pe timpul trecut, sare totdeauna contratimp, face excese pe care ulterior le regreta.

 15. Istoria se repeta mereu si mereu si mereu…si imbecilii nu pricep nimic. Ungurii din Romania sunt in aceeasi situatie cu evreii din Germania dinainte de primul razboi mondial. Li se ofera toate conditiile de convietuire cu majoritarii, sunt primiti cu bratele deschise, iar ei comploteaza grav,pe la spate. Ii mananca-n cur cum spune romanul si totul o sa se sfarseasca la fel. Dreptatea va invinge, cu destule sacrificii umane si vor plati si cei ce au drept vina doar credulitatea. Cand totul se va sfarsi, procentajul romanilor in aceasta tara va creste cu o cifra semnificativa. Sa ii fereasca Dumnezeu cand romanii vor spune "Stop joc!".

 16. si tin sa mentionez eu un popor de sclavi fara coaie!!! 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *