Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
MEDICAL

„Limba COVID”, un nou simptom al coronavirusului!

quercitina un copus de origine naturala regasit in mai multe legume ar avea un efect letal asupra noului coronavirus 475536

Un medic britanic avertizează că „limba COVID” devine un simptom tot mai des întâlnit în cazul bolnavilor de coronavirus. La primele semne, cei care au un asemenea ulcer bucal ar trebui să se izoleze.

Profesorul Tim Spector, epidemiolog la King’s College London, a declarat că tot mai mulți pacienți COVID suferă de ulcerații dureroase la nivelul limbii.

„Limba COVID”, o afecțiune dureroasă
1 din 5 pacienți cu coronavirus dezvoltă asemenea simptome, precizează acesta, citat de metro.co.uk. Cei care prezintă asemenea probleme ar trebui să stea în izolare.

Medicul a prezenta un exemplu de „limbă COVID”. Avertismentul său este susținut și de medicul Gabriel Scally, care a întâlnit asemenea simptome la nivelul gurii, la pacienții cu COVID.

Aceasta a spus că denumirea medicală pentru inflamarea acută a limbii este „glossitis” (glosită).

Alți pacienți se confruntă cu așa numitul „COVID prelungit” (Long Covid), care afectează între 10-30% dintre cei infectați cu virusul. Simptomele se prelungesc pe durata a mai bine de 12 săptămâni.

Pacienții suferă de oboseală extremă, dureri în piept, lipsa aerului, dureri musculare și așa numita „ceață în creier”, o problemă la nivel neurologic, dar mai sunt și alte simptome.

Una din 20 de persoane este posibil să sufere de „ Long COVID” în Marea Britanie. Simptomele persistă și la 5 săptămâni de la diagnosticare
În primele zile ale pandemiei, a existat percepția că, pentru majoritatea persoanelor, COVID-19 a fost o boală scurtă, relativ ușoară, cu o durată mai mică de două săptămâni, majoritatea cercetărilor fiind axate pe proporția mult mai mică de pacienți care se îmbolnăvesc grav sau fatal .

Cu toate acestea, în ultimele luni am văzut o atenție sporită acordată persoanelor cu „Covidul prelungit”, ale căror simptome nu au fost suficient de grave pentru a fi spitalizati, dar au persistat timp de multe săptămâni sau luni.

Această boală pe termen lung este frustrantă și debilitantă pentru cei afectați, cu potențialul de a avea un impact semnificativ asupra societății în general. Dar nu a fost clar câți oameni suferă de „Covidul prelungit” sau cine prezintă cel mai mare risc.

Sursa: gandul.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.