Liga Araba NU recunoaste Israelul drept un “stat cu caracter evreiesc”

palestinian-copil

Organizaţia Liga Arabă s-a declarat solidară cu poziţia preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, prin care acesta refuză să recunoască Israelul drept un “stat evreiesc”. Principala cauză a nerecunoaşterii acestui statut etnic al statului sionist este numărul mare al arabilor din Israel, cărora le sunt negate regulat drepturile fundamentale. Mai mult, Israelul înglobează ilegal mai multe teritorii palestiniene ocupate militar şi refuză constant permiterea întoarcerii acasă a refugiaţilor.

Acest nou impas este o nouă frână în obţinerea păcii în Orientul Mijlociu prin aplicarea “Soluţiei două state”, Palestina şi Israel.

“Consiliul Ligii Arabe îşi confirmă suportul pentru conducerea palestiniană în eforturile de a pune capăt ocupaţiei israeliene şi respinge recunoaşterea Israelului drept un ‘stat evreiesc’”, susţini miniştrii de externe arabi prin intermediul unei declaraţii comune semnate duminică la Cairo.

Citiți și:  Logică evreiască: Polițistul care a amendat-o pe Maia Morgenstern e de vină că aceasta circula cu ITP-ul la mașină expirat fiindcă nu purta mască!

Arab-League-Photo-AFP

Diplomaţii mai susţin că prin sintagma “stat evreiesc” se urmăreşte anularea definitivă a dreptului de a se întoarce acasă a celor circa 5 milioane de refugiaţi palestinieni şi descendenţi ai acestora. În prezent Israelul oricum nu permite acest lucru, deoarece valul de palestinieni răspândiţi în mai multe tabere de refugiaţi din regiune ar schimba radical raportul etnic din ţară.

Premierul Benjamin Netanyahu este primul politician sionist care a pus drept o condiţie a reconcilierii recunoaşterea de către palestinieni a “caracterului evreiesc” al Israelului.

Această condiţie suplimentară a venit după ce Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei, din care face parte şi preşedintele Mahmoud Abbas, a recunoscut deja statul Israel încă din 1993.

Citiți și:  ATENTIE, IMAGINI SOCANTE DE LA EXPLOZIA DIN BEIRUT! FILMARI VIDEO CARE NU APAR LA TV

Arabii doresc recunoaşterea statalităţii Palestinei (care să includă Fâşia Gaza şi Cisiordania), cu viitoarea capitală la Ierusalim. Sursa: FrontPress.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
archangel of justice
archangel of justice
6 ani in urma cu

se strange latul in jurul "alesilor"