Liderul STATULUI ISLAMIC – probabil ucis in urma cu putin timp!

ISIS

Aviatia irakiana au lovit un convoi al Statului Islamic care îl transporta pe liderul terorist Abu Bakr al-Baghdadi în provincia irakiană Anbar, apropiată de graniţa cu Siria, anunţă oficialii irakieni.

Soarta liderului ISIS care s-a autointitulat calif în zonele cucerite de gruparea sa, este necunoscută, arata armata.

„Forţele irakiene au bombardat un convoi al teroristului Abu Bakr al-Baghdadi, în timp ce acesta se îndrepta spre Karabla pentru a participa la o întâlnire a liderilor Daesh (denumirea arabă a Statului Islamic, n.r.)“, se arată în comunicatul armatei irakiene.

Armata irakiana a spus că forţele aeriene au bombardat locul unde Baghdadi plănuia să se întâlnească cu comandanţii Statului Islamic, notează Reuters.

„Locul întâlnirii a fost de asemenea bombardat şi mulţi dintre liderii terorişti au fost ucişi sau răniţi. Soarta criminalului Al-Baghdadi este necunoscută, el fiind dus mai departe de vehiculul care îl transporta“, potrivit irakienilor.

Statul Islamic a cucerit mari porţiuni de teritoriu în Siria şi Irak, iar în iunie a declarat califat. Baghdadi spune că acceptat jurăminte de supunere din partea suporterilor din Libia, Egipt, Yemen, Arabia Saudită şi Algeria.

Potrivit ediţiei online a cotidianului The Guardian, comunicatul a fost difuzat de „celula media de război“, o structură care oferă detalii despre lupta împotriva grupării SI şi vorbeşte în numele Ministerului irakian de Interne şi celui al Apărării, precum şi pentru forţele paramilitare Mobilizarea Populară.

Comunicatul a precizat că operaţiunea a fost efectuată în coordonare cu serviciile de informaţii ale Ministerului irakian de Interne şi cu centrul de comandă al operaţiunii comune care include consilieri militari din coaliţia condusă de Statele Unite, notează Mediafax.

CNN aminteşte că informaţii potrivit cărora al-Baghdadi a fost vizat de atacuri aeriene au mai aparăut de două ori în ultimul an. În noiembrie, oficialii irakieni au afirmat că acesta a fost rănit într-un raid aerian. În martie, Ministerul irakian de Interne a anunţat că forţele aeriene irakiene l-au rănit pe al-Baghdadi într-un atac aerian asupra oraşului Al-Qaem. De fiecare dată, însă, pe reţelele de socializare au apărut înregistrări audio cu al-Baghdadi, la numai câteva zile după raidurile respective.

În octombrie 2011, Statele Unite l-au catalogat oficial pe al-Baghdadi drept „terorist“ şi au oferit o recompensă de zece milioane de dolari pentru informaţii care conduc la capturarea sau uciderea sa.

VEZI SI: REVOLTĂTOR: MERKEL VREA EXPULZAREA ROMÂNILOR DIN GERMANIA

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *