BOMBA. Liderii USR-PLUS au început să vorbească despre SUSPENDAREA lui Klaus Iohannis

Un anunț făcut de liderii USR-PLUS cutremură scena politică. În plină criză guvernamentală, Dacian Cioloș vorbește de suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

Întrebat ce face președintele pentru a rezolva această criză politică după ce USR-PLUS a decis să iasă de la guvernare, Dacian Cioloș aduce în discuție suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

„Președintele și prin Constituție ar trebui să joace un rol de moderator, să aducă la aceeași masă coaliția în cazul de față și mă aștept ca presedintele să joace acest rol. Nu sunt adeptul unei abordări agresive, violente, știm unde s-a ajuns cu suspendările de președinți din trecut. Nu am impresia că s-a rezolvat vreo problemă în felul acesta, ci mai mult s-au creat alte probleme.

Eu sper ca președintele să-și asume tot mai mult acest rol, lucru care nu s-a întâmplat neapărat în ultima perioadă. Mai mult, USR PLUS a fost tras de urechi. Președintele trebuie să aleagă dacă vrea să joace un rol activ în soluționarea acestei crize sau nu-l vrea să-l joace. Nu cred că o suspendare l-ar face pe președinte mai activ”, a spus Dacian Cioloș.

Așadar, o amenințare pe față la adresa șefului statului. Așa sună anunțul făcut de Dacian Cioloș.

Dan Barna, dezamăgit după întâlnirea cu președintele României: „Klaus Iohannis nu a prezentat vreo soluție”
Liderul USR-PLUS Dan Barna a declarat, marți, după întălnirea pe care a avut-o cu președintele Klaus Iohannis, că șeful statului nu a prezentat o soluție pentru ieșirea din criză și că discuțiile au fost mai degrabă despre cronologia evenimentelor care au dus la această criză.

„Mi-aș fi dorit ca întâlnirea să fi avut loc acum mai multe zile. Știu că foarte mulți dintre dvs. sperați ca această întâlnire să vină cu o soluție. Din păcate, și sunt dezamăgit din cauza asta, s-a dovedit a fi o întâlnire formală, o întâlnire benignă, în care am trecut în revistă istoricul acestei crize generată miercurea trecută, și am exprimat foarte clar poziția USR-PLUS conform căreia ieșirea din criză se poate rezolva foarte rapid printr-un nou premier propus de președinte, de partenerul PNL din coaliție și continuarea coaliției.

Cam aici s-a terminat partea de conținut a dialogului pe care l-am avut cu președintele. Nu s-a prezentat vreo soluție, nu s-au analizat scenarii. A fost o întâlnire mai degrabă formală”, a spus Dan Barna.

Sursa: antena3.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *