Lider al mafiei imobiliare tiganesti din Timisoara acuzat de SANTAJ

mesaj-tigani-timisoara

Cîrpaci Trifu, un membru marcant al mafiei imobiliare ţigăneşti din Timişoara, a fost acuzat că și-a șantajat patru vecini dintr-un imobil istoric pentru a le cumpăra apartamentele la prețuri cu mult sub valoarea pieței. Metoda folosită de unul din liderii clanului Cîrpaci este una binecunoscută în Timișoara, nu puține fiind cazurile în care interlopii au reușit să își terorizeze vecinii români și să ajungă proprietarii unor imobile din centrul oraşului de pe Bega sau din zonele istorice protejate cu o mare valoare arhitecturală.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale au reuşit să adune destule probe şi să propună trimiterea în judecată a lui Cîrpaci Trifu, care mai este implicat şi în alte afaceri imobiliare dubioase, cum ar fi cazul Capelei Kimmel, aflată în cimitirul din Calea Buziaşului, aminteşte portalul de ştiri Timiş Online. Deasemenea clanul Cîrpaci este unul dintre cele mai avute din România. Doar în Timişoara, membrii acestuia deţin aproape 150 de imobile, după cum a dezvăluit anul trecut Opinia Timişoarei. Recent ei au evacuat o secţiei a Spitalului de Copii din Timişoara, un scandal care a fost relatat şi de presa centrală.

Citiți și:  Mutaţii în identificarea etnică a ţiganilor

Bărbatul de 55 de ani este acuzat acum că, încă din 2007, a început o campanie de terorizare a patru familii care locuiau în imobilul cu numărul 7 de pe bulevardul 16 Decembrie 1989 din Timişoara.

16-dec

„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au finalizat cercetările într-un dosar penal, în care un bărbat de 55 de ani este bănuit de comiterea a patru fapte de şantaj. În fapt, începând cu anul 2007, bărbatul ar fi exercitat acte de ameninţare faţă de patru persoane care locuiau în imobilul unde acesta deţinea mai multe apartamente, în scopul de a le determina să-şi vândă locuinţele, pentru ca ulterior acesta să devină proprietarul întregului imobil”, spun reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş prin intermediul unui comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei.

Citiți și:  Efectul Șoșoacă/Antena 3/Poveste reală cu o pirandă „de valoare” internată în spital: Medicul a fost prins între regulamente şi ameninţările pacientei că vine clanul interlop să dea la oase

Poliţiştii susţin că în momentul în care Cîrpaci Trifu s-a mutat în imobil acesta i-ar fi contactat pe ceilalţi locatari şi le-ar fi solicitat să-i vândă apartamentele, bineînţeles la preţuri de nimic. Când acesta a fost refuzat, au urmat luni şi apoi ani de coşmar pentru ceilalţi vecini. De la inundarea apartamentelor s-a trecut apoi la înjurături, ameninţări şi intimidări.

„Azi, 15 iulie a.c., poliţiştii au finalizat cercetările în dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii de şantaj, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu propunere de trimitere în judecată”, mai spun reprezentanţii IPJ Timiş. Astfel decizia urmează să fie luată de procurorii Judecătoriei Timiş, care vor hotărâ dacă îl vor trimite în judecată sau nu pe Cîrpaci Trifu. Sursa: FrontPress.ro

40 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU