Lichele decorate

Lichele-decorate

Azi în car, mâine în căruţă

În momentul când Băsescu a fost suspendat, demis şi suspendat, mai exact, Andrei Pleşu, în numele găştii Liiceanu, Patapievici & Co. a declarat că ei nu se consideră ca fiind în barca numită „intelectualii lui Băsescu”, că ei îşi pot schimba oricând orientările sau simpatiile politice. Azi în car, mâine în căruţă. Poporul, prin sancţiunea de la Referendum, s-a dovedit mult mai clarvăzător decât filosofii băsişti, care vor rămâne în istorie ca băsişti, legaţi de obedienţă faţă de un preşedinte defect, ce poate sta bine în par alături de alţi defecţi. Recent, printr-o manevră de recuperare disperată a criminalilor culturii naţionale, Băsescu i-a chemat la Cotroceni şi şi-a decorat liichelele. Scriitorul Gabriel Liiceanu a declarat, vineri, la ceremonia de decorare de la Cotroceni, că preşedintele Traian Băsescu „a fost la înălţimea unei bune părţi a intelectualităţii din ţara asta” şi a adăugat că „intelectualii s-au recunoscut cu valorile lor în activitatea preşedintelui”. Or fi fost săritori cu prăjina şi noi n-am ştiut. El a fost la înăltimea lor, dar ea, gaşca, a fost la înălţimea lui Băsescu, care le-a mulţumit liichelelor? Ca sunt aşa, liichele, o spune însuşi Liicheanu, ca s-au recunoscut în „activitatea preşedintelui”, adică s-au recunoscut într-ul dintre cei care au vândut ţara, care au dus-o la faliment (peste o sută miliarde euro datorii), s-au recunoscut în trăgătorul de sfori, care este în fruntea celor mai corupţi preşedinţi pe care i-a avut România de la război încoace!

O declaraţie care le stigmatizează ireversibil pe liichele

Textul linguşitorului, citat de presa din România, e acesta: „Dumneavoastră aţi spus în cuvântul pe care ni l-aţi adresat că nu ştiţi dacă aţi fost la înălţimea exigenţelor măcar a unei părţi din intelectualitatea română. Fac parte din acei cărora li s-a lipit eticheta de «intelectual al lui Băsescu» şi aş vrea să spun cu această ocazie că aţi fost la înălţimea unei bune părţi a intelectualităţii din ţara asta. […] Asta înseamnă tocmai că s-au recunoscut cu valorile lor în activitatea dumnavoastră”, a spus marele filosof, directorul corupt al editurii Humanitas. Aceasta declaraţie e o ruşine şi le stigmatizează ireversibil pe liichelele, care se recunosc în activitatea frauduloasă a preşedintelui. Ce înălţime are Băsescu? Bună de ajuns în primul ştreang din bătătura lui nea Ion, votantul scârbit şi asuprit. Asta e şi înălţimea liichelelor. Să fie clar, Liiceanu nu este un intelectual reprezentativ pentru a vorbi în numele tuturor intelectualilor din România. Există o mare parte, majoritară, de intelectuali români care nu vor să fie la înălţimea liichelelor băsiste. Liiceanu a lansat moda plagierilor, cu plagierea din Heidegger, opera lui e subţire, ca şi inexistentă, tot ce e valoros, e furat din Noica, dovadă că a dat-o pe cărticele de propagandă ieftină, cu liichele şi turnători! Cu asta se ocupă marele intelectual! Mă mir că Pleşu n-a fost la Cotroceni. Să nu fie şi el decorat? Oricum, în ştirile pe care le-am citit, nu apare. O fi apărut la televizor! Sau, dacă n-a apărut, înseamna că parabolele lui Iisus şi-au făcut efectul şi a dat doi paşi înapoi, ca Lenin, să scape de râia liichenistă.

Citiți și:  Traian Băsescu: Scenariu APOCALIPTIC pentru România

Domnul Fecală o mai primise în 2010!

Apare însă în corpore haita de la I.C.R., cu Patahârbici în frunte, pe care Polifem o gratulează cu zvastică cu tot! Mai mult, ca să râdă şi curcile, Băsescu i-a dat lui Patahârbici o decoraţie pe care Domnul Fecală o mai primse în 2010! Nu contează, să mai fie o tinichea la dosar! De ce se întâmplă acest lucru acum? Pentru că există un conflict public, ruşinos, unic în lume, între preşedinte şi primul ministru. Se înjură reciproc, ca spadasinii în vorbe, pe la uşa cortului. E o ruşine cum se atacă unul pe celălalt, cum se vânează. Ponta a trimis corpul de control al guvernului la I.C.R. să analizeze activitatea lui Patahârbici & Co. şi i-a gasit cu fraude enorme. Ani de zile am semnalat aceste fraude, împreună cu Fănuş Neagu şi Mircea Micu, dar puternicii zilei se făceau că plouă, aveau alte interese, fiindcă gaşca de la I.C.R. era susţinută din afară. Peste 200 de inteleculţi din ţara şi diasporă au semnat un memoriu pentru înlocuirea găştii de la I.C.R., dar Băsescu i-a sfidat pe toţi, reînnoindu-i mandatul pe încă patru ani lui Patapievici. S-au publicat sute de articole pe acest subiect, cu date şi tabele, iar daca Ponta a eliminat cuibul de viespi, Băsescu trebuia să ia o atitudine, nu? Trebuia să-şi apere odraslele, liichelele cocoloşite atâta vreme, cât tot mandatul său! Ponta nu a semnat decretul de acordare a acestor decoraţii, nişte pomeni ruşinoase, întrucât cei decoraţi sunt nedemni de numele de intelectual, nişte pungaşi, care şi-au dovedit în timp şi prin fapte ticăloase micimea.

Fără imunitate, Polifem e mort!

Şi preşedintele, azi, în loc să-i sancţioneze pe hoţii dovediţi, îi decorează! Iată o mostră a politicii care se face la Bucureşti, iată ce preşedinte aţi ales, fraţilor de la urne! Vă va mai chinui mult şi bine dacă voi, alegătorilor, nu căscaţi ochii. Nu se lasa de putere, fiindcă puterea înseamna imunitate, iar fără imunitate, Polifem e mort! Dar el nu ştie că e mort demult, cel puţin pentru istoria pe care o scriu oamenii cinstiţi, adevaraţii intelectuali, nevânduţi liichelelor de la conducerea României şi găştii de intelectuali corupţi (vezi cazul Dinu Giurescu, care şi-a dat demisia din parlamentul corupt). Cel puţin Liicheanu şi-a facut gloria deposedând Editura Politică şi luând cu japca toata moştenirea ei! Şi ce-a făcut? Şi-a publicat operele liichelismului sau fără ruşine, ale lui şi ale clientelei lui. Păi cum să nu se recunoască în „activitatea preşedintelui”! Şi oare pe unde o mai fi Cartărescu, de nu-l mai publică? Nu-l mai decorează? Nici el, nici Polifem? Poate că deja decoraţii conduc un şlep de „300 de metri”, la care zice că se pricepe preşedintele. Sigur, se sfârşeşte mandatul, începe să recunoască la ce se pricepe, dar şi acolo a dat-o în bara cu flota Românei! Oricum, presa din America l-a pomenit o singură dată pe Băsescu, atunci când a vizitat în portul Constanţa un vas militar american, şi a scris că se pricepe la astfel de inspecţii, fiindcă e „un fost marinar”.

Citiți și:  DEZVALUIRI SOCANTE: Traian Băsescu detonează BOMBA! Cine e în spatele partidului AUR? Nu e ceva românesc

Liicheanu-Heidegger, bolnav de recunoaşteri polifemice

Nu se pricepe însă defel la intelectuali, nu ştie să aprecieze o carte (de când n-aţi mai citit o carte, domnule preşedinte?), nu e capabil să asculte un concert simfonic. Mai an, la Festivalul „George Enescu”, din loja lui Ceauşescu, aplauda între părţile unei simfonii! Sau compara I.C.R. cu Institutul Cervantes! Ce miopie! Oare cum o fi pronunţat acest nume? Acum îi compromite şi pe intelectualii care au fost medaliaţi de alţii, cu exceptia lui Netzer, care a validat propria-i crima. Şi alţii de la I.C.R. validează crime umane sau culturale. Le-am semnalat anterior pe cele de la I.C.R. New York. Dar de ce nu i-a dat Basescu o decoraţie marelui grafician Eugen Mihăescu? Nu merita?! Şi adeversarii lui sunt intelectuali ai României, dar pe ei nu-i cinsteşte. De ce? Fiindcă i-ar da cu tinicheaua în ochi! Oricum, domnul Liicheanu-Heidegger nu pierde o ocazie să fie decorat. E bolnav de recunoaşteri polifemice! Iar aceasta ultima pupătura de la Cotroceni consfinteşte liichelismul. E o noua dovadă a găştii din jurul unui preşedinte disperat, năuc, dar mai viclean decât liichelele pe care le decorează. I-a atras ca musca ţeţe în cursa şi peştii au muşcat.

Corespondenţă de la New York – Autor: Grid Modorcea – Revista Art-Emis

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile