Liberalii, in razboi TOTAL cu Clotilde Armand: Ei ‘nu votează un buget ILEGAL și cer public DEMISIA secretarului general al Primăriei’

PNL Sector 1 o acuză pe Clotilde Armand, primarul sectorului 1, că a convocat de pe o zi pe alta o nouă şedinţă extraordinară de Consiliu Local pentru a vota un buget care ar fi ilegal. Primarul insistă să se adopte un buget construit pe noua organigramă, stabilită printr-o hotărâre de consiliu local suspendată de Tribunalul Bucureşti.

„O nouă zi, o nouă ședință extraordinară de îndată la primăria sectorului 1, convocată spre finalul zilei de ieri pentru azi, orele 15. Ședințele de îndată au devenit un instrument la ordinea zilei la sectorul 1, abuzat de nenumărate ori de actuala administrație, ca un mijloc de presiune asupra consiliului local. Și în al doisprezecelea ceas, primarul sectorului 1 și aparatul său administrativ insistă cu un proiect de buget ilegal, care sfidează o decizie a Tribunalului București și o opinie avizată emisă sub semnătura președintelui Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP).

În tot acest timp, primăria sectorului 1 este blocată, funcționarii publici nu știu dacă au dreptul să semneze acte importante, primarul se încăpățânează să ignore decizia instanței, iar problemele cetățenilor rămân nerezolvate. Același proiect de buget, la virgulă, este propus pe ordinea de zi în ședința de Consiliu Local de astăzi. Este a patra ședință consecutivă în care se supune la vot același proiect de buget ilegal”, se arată într-un comunicat al PNL Sector 1.

Consilierii PNL de la Sectorul 1 anunţă că „nu vor gira nesocotirea deciziei unei instanțe și nici călcarea în picioare a legii”. Aceştia citează din motivarea deciziei instanței de suspendare a Hotărârii Consiliului Local (HCL) al Sectorului 1 nr. 291/04.12.2020, care „arată negru pe alb grave nereguli în redactarea și conținutul acestei hotărâri.

Citiți și:  Andrei Caramitru dă de pământ cu Clotilde Armand şi cu Nicuşor Dan

PNL invocă şi punctul de vedere al ANFP, care solicită „să se revină la situația anterioară reorganizării prin actul administrativ menționat”, adică HCL suspendată de instanță.

Motivarea instanței și punctul de vedere al ANFP confirmă că primarul și aparatul administrativ ar trebui să inițieze un proiect de HCL pentru revenirea la situația anterioară reorganizării, iar abia după acest pas să propună un proiect de buget legal, transmite PNL, amintind că a solicitat de aproape trei săptămâni acești pași.

„Este evidentă, de asemenea, culpa secretarului general, Lavinia Ionescu, care și-a asumat legalitatea reorganizării primăriei și care acum insistă să dea asigurări verbale consilierilor că totul este în regulă cu proiectul de buget. Mai mult, imediat ce instanța s-a pronunțat pe 30 martie 2021 cu privire la suspendarea organigramei, același secretar general a transmis o informare scrisă către toți colegii din Primărie că HCL 291/2020 își încetează efectele, dar bugetul este construit în continuare pe baza organigramei suspendate în instanță. Chiar referatele de specialitate care stau la baza proiectului de buget invocă HCL-ul suspendat în instanță”, se mai arată în comunicatul PNL.

„În motivarea deciziei, instanța vorbește despre îndoieli evidente asupra prezumției de legalitate, despre redactarea neclară și cu formulări contradictorii, precum și despre efectele dramatice pe care executarea intempestivă a acestui act administrativ le poate avea asupra cetățenilor sectorului 1. Ce dovezi mai clare putem avea? Cum ar putea consilierii PNL să gireze un buget care nu ține cont de o decizie a Tribunalului București, bazat pe organigrama suspendată? Deși avem decizia Tribunalului București din 30 martie și motivarea instanței din 19 aprilie, până în prezent nu a fost luată nicio măsură de sancționare a celor care și-au asumat reorganizarea suspendată de instanță”, a declarat Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1.

Citiți și:  Cutremur în dosarul fraudării alegerilor de la Sectorul 1 al Capitalei. Este răsturnare completă de situație

„Pe baza motivării instanței, la care se adaugă toate derapajele din ultimele săptămâni și cu un comportament abuziv, caracterizat de presiuni și amenințări, PNL Sector 1 solicită public demisia secretarului general al primăriei Sectorului 1, Lavinia Ionescu. Este regretabil că primarul Clotilde Armand a ales să lucreze cu un om care a făcut parte din cercul restrâns al fostului primar PSD Gabriela Firea, care a numit-o șef peste Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București.

Pentru toate aceste motive, Lavinia Ionescu nu prezintă credibilitate pentru a asigura legalitatea actelor administrative emise de primăria sectorului 1. Dovada incompetenței sunt măsurile din ultimele luni, care au blocat administrația locală și au aruncat în haos toată activitatea instituției. Soluția este clară: DEMISIA!

În final, vă reamintim că PNL Sector 1 a atras atenția încă de la publicarea proiectului de buget că este construit pe baze îndoielnice, arătând toată disponibilitatea echipei de a găsi soluții pentru deblocarea Primăriei. Toate apelurile noastre la dialog au fost ignorate”, mai transmite PNL Sector 1.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!