Liberalii despre anticipate: Să ne ferească Dumnezeu!

Alegerile anticipate ar fi un „dezastru” pentru PNL. Spun asta câțiva dintre reprezentanții liberalilor adunați la această oră la ședința BEX. Surse politice citate de știri pe surse dau chiar numele a doi liberali de vază care au această opiniei. Unul dintre ei este chiar ministrul interimar de Interne, Lucian Bode, care ar fi afirmat că ‘Anticipatele ar fi un dezastru”. La rândul său, maramureșeanul Ionel Bogdan s-a rugat „Să ne ferească Dumnezeu de anticipate”.

De altfel, în speranța că vor obține voturile parlamentarilor pentru învestirea Guvernului Ciucă, liberalii iau în calcul orice variantă. Se gândesc la o formulă de „compromis” între dorința PSD și USR să intre la guvernare și intenția PNL de a forma un cabinet minoritar, au declarat vineri surse din partid pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

PNL ar putea să ceară de la USR sau PSD voturile pentru un guvern minoritar, cu angajamentul că partidul care își oferă acum voturile pentru cabinetul Ciucă va intra la guvernare la primăvară, au explicat sursele citate.

Până la revenirea parlamentarilor din vacanță, se vor negocia portofoliile și programul de guvernare între PNL, UDMR și partidul care votează acum un guvern minoritar. Explicația oferită de sursele citate este că pentru o guvernare cu USR sau PSD ar fi nevoie de discuții care nu se pot închide rapid și e nevoie de mai mult timp în vederea ajungerii la un consens.

Câteva variante de miniștri
Pe de altă parte, conducerea PNL a aprobat lista de miniștri din Guvernul Ciucă și programul de guvernare. Cătălin Predoiu este propus la Ministerul Apărării, Florin Roman la Ministerul Economiei și Robert Sighiartău la Cercetare.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat că lista de miniștri a fost aprobată în Biroul Executiv Național cu o singură abținere, iar programul a fost aprobat în unanimitate.

Propunerile anunțate de premierul desemnat Nicolae Ciucă sunt:

Cătălin Predoiu la Ministerul Apărării Naţionale

Alina Gorghiu la Ministerul Justiției

Robert Sighiartău la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizăzii

Mircea Fechet la Ministerul Agriculturii.

Sursa: cotidianul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *