Liberalii au luat foc! Rareș Bogdan, ULTIMATUM pentru Orban!

Sunt probleme uriaşe pentru Ludovic Orban în PNL. Rareș Bogdan nu este deloc de acord cu ultima decizie a şefului său de partid. Ce ultimatum a primit fostul premier?

Liberalii au luat foc după negocierile duse de Ludovic Orban cu partenerii de la USR-PLUS şi UDMR. După ce s-a aflat despre cedarea anumitor ministere, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a convocat Biroul Politic Naţional al Partidului, însă ulterior, câteva ore mai târziu, Orban ar fi transmis membrilor PNL că BPN-ul nu a fost convocat în mod statutar, astfel că şedinţa nu va avea loc.

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele liberalilor, nu este însă de acord cu şeful său de partid şi spune că Biroul Politic Naţional a fost convocat statutar, pentru că nu doar preşedintele partidului are acest drept, ci şi secretarul general al PNL sau o treime dintre membrii BPN.

În plus, el afirmă că este o simplă chestiune de normalitate şi nu înţelege de unde s-a creat această agitaţie. „Nu este nimic războinic (…) este vorba doar despre o discuție în cadrul partidului”, a precizat Rareş Bogdan pentru stiripesurse.ro.

Citiți și:  Scandal monstru pe scena politică: Mi-a dat mesaj la 12 noaptea!

„Avem un partid mare, un partid viu, iar liderii PNL doresc să știe ce anume s-a negociat”
„Da, este o chestiune de normalitate, noi ne dorim ca liderii PNL să fie informați despre stadiul negocierilor. Pur și simplu, noi suntem oameni responsabili și ne bucurăm că discuțiile pe marginea programului de guvernare merg foarte bine, se mișcă foarte rapid, iar acesta este un lucru foarte bun.

S-a discutat și partea politică și este important pentru întreg partidul, cu atât mai mult cu cât a ieșit fum alb la negocierile de ieri, să știm exact în ce etapă ne aflăm și ce va urma din acest punct încolo. Cu respect pentru Ludovic, dar aici este vorba despre o discuție în partid, avem un partid mare, un partid viu, iar liderii PNL doresc să știe ce anume s-a negociat.

Citiți și:  Rareș Bogdan, discurs EXPLOZIV in Parlamentul European: „Cineva se joacă periculos cu focul”

Domnul Ludovic Orban are dreptul de a convoca BPN-ul, la fel cum acest drept îl are și Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, dar și o treime din membrii BPN. Sunt organizații mari din Transilvania, din Sudul țării care doresc să știe ce s-a negociat și cum vom merge mai departe. Nu este nimic războinic, nu înțeleg de ce această agitație, aici este vorba doar despre o discuție în cadrul partidului”, a declarat, sâmbătă, Rareş Bogdan.

Prim-vicepreşedintele liberalilor a mai transmis că, în cazul în care se generează agitaţie în partid, discuţiile pot avea loc şi cu altă ocazie.

„Pentru noi este mai importantă țara și o guvernare cât mai reușită, iar dacă pentru asta trebuie să amânăm discuțiile în partid, asta vom face. Amânăm discuțiile pentru o dată ulterioară”, a mai spus Rareş Bogdan.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.