GENERAL

Liberalii au luat foc! Il vor dat afara din Guvern imediat!

ciuca 1 696x463 1

PNL s-a întrunit într-o ședință a Biroului Politic Naţional, ca urmare a faptului că mulți liberali s-au arătat indignați de afirmațiile făcute miercuri de Marius Budăi, ministrul Muncii în exercițiu. Budăi anunțase creșterea salariului minim, dar și a pensiilor, începând de la 1 ianuarie 2023, pe care le consideră măsuri „corecte și logice”.

Update – Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a vorbit despre declarațiile ministrului Muncii, Marius Budăi, privind creșterea pensiilor și salariilor.

„Eu sunt convins că domnul Budăi știe foarte bine ce scrie în fișa postului guvernului și ce scrie în fișa postului ministrului Muncii. Atunci când venim cu astfel de propuneri, cel puțin în ceea ce privește majorarea salariilor și a pensiilor, trebuie să aibă în vedere că era obligatorie consultarea Consiliului Național Tripartit și o discuție în coaliție. Toate aceste chestiuni le vom clarifica. Este vorba de responsabilitate, este vorba de ceea ce oamenii așteaptă de la noi, să știe că guvernul este în stare să ia măsuri reale și nu vorbe. Aici discutăm de ce facem, nu de ce vorbim”, a spus prim-ministrul.

Întrebat dacă ministrul Budăi urmează să fie sancționat, Ciucă a precizat că „sunt decizii și măsuri pe care le voi lua.”

Marius Budăi a precizat că cei care afirmă că nu există bani suficienți la bugetul de stat pentru aceste majorări sociale sau care spun că astfel va crește și mai mult inflația „sunt într-o mare eroare”.

PNL cere remanierea ministrului Marius Budăi
Asta după ce premierul Nicolae Ciucă anunțase că eventuale creșteri ale pensiilor și salariilor vor putea fi realizate doar atunci când bugetul de stat o va permite. Acum, nemulțumit fiind de ieșirea lui Budăi, PNL cere remanierea Ministrului Muncii.

„Creșterea salariului minim și a pensiilor de la 1 ianuarie, măsuri anunțate astăzi de Marius Constantin Budăi, sunt corecte și logice. Cei care vorbesc despre pomeni nu fac altceva decât să jignească nepermis milioane de salariați și pensionari. Cei mai vulnerabili dintre salariații din economia privată și bunicii noștri nu pot fi lăsați să fie, pe timpul iernii, victime sigure ale creșterii prețurilor. Ei trebuie apărați și există calcule clare că statul are resursele bugetare necesare!

Marius Budăi, conferință de presă cu scântei
Miercuri, ministrul Muncii a participat la o conferință de presă organizată la Neptun, context în care acesta a anunțat intenția partidului socialist de a sprijini categoriile vulnerabile în depășirea efectelor crizei economice, motiv de scandalizare pentru PNL, care ar fi dorit ca anterior să există consultări la nivelul coaliției de guvernare.

„Atenția principală a fost în primul rând către cei care muncesc și către părinții și bunici. Vom propune majorarea salariului minim până la 3.000 de lei, 2.800 vor fi taxați, iar 200 de lei rămân netaxați. Toate acestea de la 1 ianuarie, acum se gândesc bugetele, acum trebuie să avem aceste discuții. Încercăm să nu mai existe sărăcie în muncă. Într-o lună de zile, 100.000 de contracte part-time au fost transformate în contracte cu normă întreagă.

Sursa:evz.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.