Lia Olguța Vasilescu, dinamitată din interior. De ce a respins-o de fapt Klaus Iohannis

Liviu Dragnea a supraviețuit cu greu din ultimul puci și a hotărât să-și ia toate măsurile ca să nu mai existe și un „următorul”. Execuțiile în partid au început cu Adrian Țuțuianu, pe care deja îl iertase de două ori și cu Marian Neacșu, care complota să-i ocupe scaunul de lider.

Totuşi, lista trădătorilor, mai mari sau mai mici, era una destul de lungă şi deşi o perioadă i-a lăsat pe unii să creadă că îi va cruţa, preşedintele PSD a dorit să transmită un mesaj clar la ultimul CEX, cel în care au fost remaniaţi 8 miniştri. „Cei care sunt împotriva mea vor fi aspru pedepsiţi. Nimeni nu scapă. Cei care sunt cu mine, vor avea drum lin”.

Zis şi făcut. În ciuda susţinerii externe şi a mesajelor din toate zonele posibile şi imposibile, Liviu Dragnea l-a pedepsit pe Mihai Fifor fără să clintească. I-a luat funcţia mult iubită de ministru al Apărării şi i-a oferit una decorativă. Acum preferatul televiziunilor de ştiri trebuie să-şi execute penitenţa şi să privească de pe margine jocurile politice.

Deşi se zvonea că fosta secretară, Carmen Dan, ar urmă să fie sacrificată, ei bine ea a rămas la MAI tocmai pentru că Dragnea a dorit să transmită un mesaj clar: premiez fidelitatea. Iar doamna ministru nu i-a ieşit niciodată din cuvânt.

Un război aprig în partid a fost cel pentru ministerul Transporturilor. Preşedintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, îşi dorea foarte tare portofoliul, mai ales că cel de la MAI era de neatins. Învingătoare la puncte a ieşit Lia Olguţa Vasilescu, care i-a reamintit lui Liviu Dragnea că ea niciodată nu a virat în direcţia puciştilor, indiferent de ofertele extrem de tentante pe care le-a primit, spre deosebire de Bădălău, mereu cu un pas în tabăra trădătorilor. Conform unor surse din PSD, Bădălău ar fi insistat mult la Dragnea să primească Transporturile venind cu tot felul de argumente, dar liderul PSD a vrut să-i arate că trădarea nu rămâne nesancţionată şi i-a oferit un minister greu, cel al Economiei, dar care până acum a fost ţinta glumelor din cauza ministrului Andruşcă, recunoscut pentru gafele sale. Aşadar, Bădălău este acum pus la panou, în atenţia presei şi orice mişcare nelalocul ei îl va aşeza imediat în tabloul cu Andruşcă.

Citiți și:  Scandal imens între Ungaria și România! Atac dur la adresa lui Klaus Iohannis

Încă din 2016, baronul de Giurgiu a fost interesat de Transporturi. De altfel, el a fost cel care l-a impus pe Răzvan Cuc la conducerea ministerului, dar acesta a fost demis pentru că nu ar fi respectat nişte ordine, conform unor surse. Se pare că Bădălău ar fi acţionar prin intermediari la firma Gecor, care are multe contracte importante cu statul român fix pe infrastructură. Informaţia nu a putut fi verificată, însă în mod cert preşedintele PSD Giurgiu este extrem de apropiat de patronul Gecor, Corne Cuşă, cu care are fotografii chiar şi pe facebook. Mai mult decât atât, Bădălău a mers la o nuntă în urmă cu puţin timp, la invitaţia lui Cuşă, care a fost naş.

Citiți și:  News alert. Situatie INCREDIBILA in sedinta CSM. Klaus Iohannis s-a ridicat şi a plecat

Aşadar, interesul lui Bădălău în domeniul infrastructurii este unul foarte crescut, dar Liviu Dragnea nu a vrut să-i dea satisfacţie şi a preferat să o premieze pe Olguţa, care a rămas mereu în barca lui.

Deşi Bădălău ar fi încercat nişte manevre să o compromită pe aceasta, Lia Olguţa Vasilescu a fost din nou mai abilă şi s-a ales cu ce şi-a dorit. În perioada următoare, Liviu Dragnea şi-a propus să-i execute pe toţi cei care l-au trădat. Adică să-i lovească unde-i doare mai tare, asta neînsemând nicidecum excluderea din partid, ci umilinţa lor. Chiar şi unele aparente premieri se vor dovedi la final adevărate penitenţe, mi-a povestit o sursă din apropierea preşedintelui PSD.

Klaus Iohannis a fost informat de poziţia de forţă a Liei Olguţa Vasilescu în partid şi a fost sfătuit să creeze o furtună ţinând cont că deja săreau scânteie în PSD în legătură cu ministerul Transporturilor. Și aşa a şi făcut, iar Liviu Dragnea nu se găseşte deloc într-o poziţie confortabilă momentan. Preşedintele României a dorit să le dea şah mat rivalilor, însă a reuşit doar un mic şah pentru că se anunţă vremuri interesante.

Să nu uităm şi că şeful statului a dorit să o pună puţin la zid pe Lia Olguţa Vasilescu, după ce aceasta i-a spus că are tupeu să vorbească de gazare, neamţ fiind.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU