“Lenea e cucoană mare”: Jumătate dintre beneficiarii cantinei sociale au renunțat la hrană când au aflat că trebuie să muncească în folosul comunității

tigan-2

Mai bine nemâncat decât ostenit de muncă. Așa pare să-și fi spus jumătate dintre beneficiarii candinei sociale din Deva.

După ce autoritățile locale au anunțat că cei care primesc mâncare în mod gratuit trebuie să ajute comunitatea, tiganii hunedoreni au preferat să găsească alte surse de venit ori să stea nemâncați.

Numărul de ore de lucru crește proporțional cu numărul de porții pe care le solicită beneficiarul. Pentru două porții cineva trebuie să lucreze 50 de ore, pentru trei – 75, iar pentru cinci sau mai multe se ajunge la 250 de ore prestate, echivalentul a 31 de zile lucrătoare la un program de 8 ore.

3 comments

  1. pai de ce sa munceasca in folosul comunitatii? Cine altcineva o face? Magistratii? Politicienii? Toti lucreaza pentru ei, fura, iau spaga s.a.m.d. Bravo tigani! Nu munciti mah, la furat ca si voi sunteti romani!   I-auzi bre, Romania tara in care romanii fura si tiganii muncesc!? 😀

  2. Sunt de acord sa munceasca in folosul comunității, dar 8 ore pe zi, 31 de zile pe luna mi se pare enorm de mult, chiar impotriva codului muncii in cazul unei familii monoparentale cu 4 copii. Asta inseamna ca o singura persoana sa munceasca 8 ore zilnic non stop, iar in lunile cu mai putin de 31 de zile chiar mai mult de 8 ore pe zi.

  3. Inpuscat-ii….

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *