Legenda IZVORULUI CU APA VIE din MUNTII APUSENI!

izvor-680x365

In Muntii Apuseni, din comuna Ocolis, exista un izvor despre care se spune ca ar avea proprietati deosebite. Denumit si ”izvorul cu apa vie”, acesta ar ”ajuta” la cresterea in inaltime a oamenilor.

Povestea ”izvorului cu apa vie” de la Ocolis isi are ”radacinile” in patania unui tanar care, dupa ce a baut apa din fantana situata in apropierea Cheilor Runcului, ar fi crescut brusc cu cativa centimetri.

VEZI SI: Misterele României, ţara dintre rai şi iad unde s-au născut legendele: păduri şi castele bântuite, stânci care prind viaţă, piramide energetice

Localnicii au pus fenomenul pe seama cresterii naturale a tanarului, dar unii mai curiosi au incercat si ei apa miraculoasa.

Surpriza mare pentru acestia a fost ca si ei ar fi crescut la fel dupa ce au baut apa. La fel s-ar fi intamplat si cu plantele, care ar fi cunoscut o dezvoltare mult mai rapida daca erau udate cu aceasta apa. Renumele izvorului de la Runc a depasit curand granita comunei si a ajuns pana la Cluj.

VEZI SI: Grota bântuită din Piatra Craiului

Un doctor de aici a venit, a studiat si consumat apa, dar nu a oferit oficial o explicatie: este sau nu vorba despre ”apa vie”. ”Medicul a dus apa si a verificat-o in laboratoare pe la Cluj si a zis ca este extraordinara. Satenii se duc si acum acolo dupa apa pentru ceaiuri si vin si de prin localitatile din jur, Posaga si Salciua.

O explicatie relativ stiintifica care ar fi ramas de pe urma studiului ar fi urmatoarea: ”proprietatile apei de la Runc sunt asemanatoare cu cele ale unui dispozitiv radionic. Acesta, combinand elemente de radionica si organicitate si focalizand un flux energetic extrem de puternic incarca apa in asa masura, incat dupa udarea cu lichidul astfel obtinut, plantele cresc vizibil mai repede”. Intre timp, fenomenul a fost uitat, iar apa cu proprietati naturale deosebite a ramas doar pentru locuitorii zonei.

VEZI SI: Misteriosul Tunel Izvor din Bucegi (VIDEO)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.