Legea vaccinării obligatorii a intrat în Parlament. Cristian Terheș: „Veți vedea mișcări peste tot”

Știrea momentului arată că legea vaccinării obligatorii a intrat în Parlament, deși decidenții au împachetat-o mult mai soft. Astfel, doar anumite categorii profesionale vor fi obligate să se imunizeze, în caz contrar urmând să fie concediați. Războiul vaccinați – nevaccinați va atinge cote epice în România. Europarlamentarul Cristian Terheș a intervenit în podcastul EVZ Play moderat de Robert Turcescu pentru a explica cum se vede certificatul verde de la firul ierbii, de la Bruxelles.

Unul dintre invitații emisiunii, Bogdan Comaroni, denunță discriminarea pe care statul o face între vaccinați și nevaccinați: dacă-i lași liberi pe stradă pe cei vaccinați, „noi cei nevaccinați trebuie să alimentăm numărul de morți”.

Statul minte că testarea nu poate fi gratuită. De ce ne-a vizitat Ursula?
Acesta critică manipularea statului, și anume „aberația că testarea nu poate fi gratuită pentru că statul ți-a pus la dispoziție. un vaccin. O să facem vaccinul la 6 luni ca ITP-ul. Noi am exclus și testarea. Guvernul îi face agenți de răspândire a bolii pe cei nevaccinați. Ei au dreptul pe banii lor să nu se vaccineze, au dreptul la terapie inclusiv intensivă. (…) Noi nu oprim nici o pandemie. Avem interesul ca guvern să răspândim boala, să vindem acele doze. Nu cumva când a venit Ursula (n.r. – von der Leien, șefa Comisiei Europene) să negocieze cu Pfizer nu a venit și în numele României?”, s-a întrebat Comaroni.

Terheș: Certificatul a ajuns să fie folosit abuziv de statele membre
Europarlamentarul Cristian Terheș a explicat cum s-a ajuns la obligativitatea certificatului de vaccinare. A fost vorba inițial „de facilitatea libertății de circulație. Se spune explicit că lipsa lui nu trebuie să te discrimineze. Eu am atras atenția când s-a pus în discuție implementarea că va ajunge să fie folosit abuziv de state. E diferență de la cer la pământ unde s-a ajuns. În gara din Viena nu m-au lăsat să intru la clasa 1 (n.r. – în sala de așteptare)”.

O nouă alianță se naște în Parlamentul European
Acesta a declarat, în premieră, că și Parlamentul European e divizat, dar cât de curând va fi lansată o nouă mișcare. „E creată o alianță. Suntem europarlamentari din absolut toate grupurile politice. Certificatul verde afectează toate țările. Situația nu e atât de roză, sunt niște tensiuni sociale, sunt mișcări la firul ierbii. În Austria a câștigat un partid antivaccinist, în 3 luni de campanie a fost singurul lui mesaj. Veți vedea mișcări peste tot în Europa. Ne transformăm în consumatori de vaccinuri”.

Moderatorul Robert Turcescu a conchis că cele două tabere vaccinați – nevaccinați au intrat într-un război care pare fără soluție. „Nu e nimeni să arbitreze, e o criză teribilă. (…) Astăzi suntem într-un conflict teribil între două tabere. Societatea românească e divizată”.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *