Legea privind interzicerea cumulului pensie-salariu este făcută CU DEDICATIE! Oamenii Sistemului își vor păstra și pensia, și salariul, dacă sunt aleși în funcții publice!

Dezvăluire Bugetul.ro. Legea privind interzicerea cumulului pensie-salariu pare a fi făcută cu dedicație pentru oamenii Sistemului. Printre cei care sunt exceptați se numără și persoanele care încasează pensii de serviciu și care fie au fost alese în funcții publice, fie vor fi alese în funcții publice. Spre exemplu, colonelul (r) Francisc Tobă, în prezent deputat, își păstrează și pensia, și salariul de deputat. Mai mult, dacă la finalul acestui mandat, Tobă va fi ales din nou în Parlamentul României, el va beneficia în continuare și de pensie, și de salariu. Francisc Tobă este acuzat că a participat la reprimarea Revoluției de la Sibiu, din ’89.

Citiți și:  Anuntul momentului despre pensii! Decizia e definitivă

Joi, Guvernul Cîțu a făcut public proiectul de Lege privind unele măsuri pentru continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare. Practic, românii care vor să lucreze până la 70 de ani, după împlinirea vârstei standard de pensionare, o vor putea face.

În același proiect de lege apare și interdicția privind cumulul pensie-salariu în instituțiile de stat.

Astfel, în cazul în care un pensionar va dori să lucreze la stat, el va trebui să aleagă ori pensia, ori salariul.

Însă, legea prevede și excepții.

Care sunt excepțiile:

-persoanele care beneficiază de drepturi de autor în condițiile Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
-personalul didactic prevăzut de Legea educației naționale nr. 1/2011 plătit în regim de plata cu ora;
-pensionarii încadrați în gradul III de invaliditate;
-membrii Academiei Române.

Citiți și:  News alert. PENSII majorate în fiecare lună! Cine propune acest lucru

Totodată, vor fi exceptate și persoanele din cadrul autorităţilor administrative autonome sau instituţiilor publice care la data intrării în vigoare a acestei legi sunt în exercițiul unui mandat a cărui durată este prevăzută de lege. Spre exemplu: parlamentari, primari sau consilieri.

Sursa: bugetul.ro

791 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

LASA UN COMENTARIU