Legea pensiilor: Senatorii și-au dat acordul. Toți pensionarii sunt vizați!

Din forma proiectului viitoarei legi a pensiilor, aprobată deja în Senat și trimisă la Camera Deputaților, reiese că va fi posibil în continuare cumulul unei pensii de serviciu cu una din sistemul public. În schimb, cumulul dintre cele patru categorii de pensie, care vor fi reglementate de viitoarea lege, va fi în continuare nepermis.

În viitoarea lege a pensiilor vor exista patru categorii de pensii publice: cea pentru limită de vârstă, pensia anticipată (cea parţială nu se mai regăseşte), pensia de invaliditate şi cea de urmaş. Conform Proiectului de lege privind sistemul public de pensii, în sistemul public, un asigurat va putea beneficia de doar o singură categorie din acestea patru.

Citiți și:  Gata, a gasit solutia! Turcan, mesaj-SOC pentru pensionari: Să muncească şi după ce se pensionează!

Proiectul de lege, adoptat luni de Senat, va trebui dezbătut şi votat şi la Camera Deputaţilor, unde se dă votul final, promulgat de şeful statului şi publicat în Monitorul Oficial ca să poată intra în vigoare la 1 septembrie 2021.

Nu există nici în actualul proiect, cum nu există nici în legea actuală, o interdicţie expresă cu privire la cumulul dintre o pensie de serviciu, acordată în baza unei legi speciale, şi una dintre cele reglementate de legea pensiilor.

Prin urmare, nici în viitoarea lege a pensiilor nu se propune înlăturarea acestui cumul (a existat o tentativă, eşuată însă, de înlăturare a acestui cumul, la finalul anului trecut).

Citiți și:  Reprezentantul Guvernului îşi bate joc de pensionari: 'Să-şi cumpere mâncare de la catering!'

Categoriile de asiguraţi care au dreptul la o pensie specială vor putea să o încaseze simultan cu cea din sistemul public, atunci când se îndeplinesc condiţiile legale, scrie avocatnet.ro.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile