Lege BOMBA pregătită de PSD! Mii de români vor fi obligați să declare acest lucru

Şi în anii trecuţi s-a discutat despre problema finanţării ONG-urilor, iar un nou proiect de lege în acest sens va aduce modificări pentru organizațiile neguvernamentale.

Senatorul PSD Șerban Nicolae spune că în această sesiune parlamentară ar putea să apărea o lege privitoare la transparentizarea finanţării ONG-urilor.

Acesta a mai spus că a existat deja o dezbatere cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia pe această temă.

„Va ieşi cu siguranţă. Eu cred că până la sfârşitul acestei sesiuni va apărea. A venit o delegaţie a Comisie de la Veneţia, iar unul venise deja cu lecţia învăţată şi a zis că e foarte rău ce facem, că nu e bine. Știţi că era un domn englez care mi-a spus că donatorii la ONG-uri vor să îşi păstreze anonimatul. Și am zis, domnule dacă un terorist vrea să îşi păstreze anonimatul, ce facem? Iar doamna din Islanda, am înţeles că e fostă judecătoare, s-a cam lămurit şi a zis că e cam aşa. Mai ales că i-am dat un exemplu foarte simplu: mai multe ONG-uri sunt finanţate să protesteze împotriva unei exploatări miniere, presupus cu cianuri.

Citiți și:  PSD sta pe un butoi de pulbere. Tensiunea sta sa dea in clocot. MIZA este uriasa

Pe de altă parte, finanţatorul acelor ONG-uri încerca să cumpere la bursă compania care avea licenţa. Am zis, că poate e corect, poate că e cinstit”, a declarat Șerban Nicolae, la postul de televiziune Antena 3.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.