“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ANALIZE

Lecţia evreiască

steag-israelian

La The Jewish Museum, aflat in zona marilor muzee, pe Fifth Avenue, programul educational este fantastic si continuu. De cateva ori pe luna se organizeaza mese rotunde, la care sunt invitati critici, curatori, muzeografi, specialisti in diferite domenii tehnice, care vorbesc despre noile directii din arta, avand ca material didactic proiectii documentare. Iar la sfarsit, dupa ce profesorii isi expun ideile, are loc dezbaterea lor cu publicul. Frumoasa sala de la etajul doi al Muzeului, rezervata mereu acestor “panel disscution”, este mereu neincapatoare.

Muzeul evreiesc este o comoara inestimabila, care aduna toata istoria evreilor, cu focusul axat pe stabilirea lor in America. Totul e plin de invataminte, de la obiectele de cult, realizate ca opere de arta, pana la masivul lor exod in America in timpul nazismului, de la senzationala colectie de carti rare, cum ar fi Biblia ilustrata de Maurice Chagall, la geniale caricaturi autoironice. Nu lipsesc de aici nici evreii romani, precum pictorul Reuven Rubin, nascut la Galati, care a fost primul ambasador al Israelului in Romania.

Am scris nu o data despre acest muzeu si despre evenimentele care au loc aici. Dar acum vreau sa va comunic ceva care pe romani ii va soca: faptul ca Marx este asimilat ca o personalitate pozitiva, implicit marxismul. De pe mari panouri afli ca Marx este un demn urmas al lui Kant si Hegel, caruia i-a fost student. Marx a asimilat profund hegelianismul, dar, in prelungirea dialecticii hegeliene, a fost un rebel, a venit cu Manifestul Partidului Comunist, apoi cu Capitalul, teoretizand un nou sistem social si politic, comunismul, ca o treapta necesara, superioara, in evolutia umanitatii.

Asadar, evreii nu se dezic de aceasta contributie a lor, prin acest reprezentat al filosofiei germane, Marx, comunismul. Care face o legatura profunda intre Iisus si Marx, amandoi evrei. Deci evreii sunt artizanii noului sistem, pe care au incercat sa-l si aplice, in formele lor traditionale de existenta in comun, numite chibut. Chibutul este Falansterul evreiesc, Utopia lor de existenta sociala. Am vizitat un astfel de chibut model in Israel.

Numai la noi, in Romania, cand romanii aud de Marx, le vine sa scoata pistolul. Si nici evreii nu recunosc acest lucru, ascund adevarul, cand li se spune ca ei au adus comunismul in Romania (e adevarat, pe tancurile sovietice). Poate nu recunosc nici faptul ca Lenin a fost si el evreu. Am primit puternice reprosuri din partea unor evrei romani atunci cand in cartea mea, Compendiu de cultura evreiasca, am aratat ca evreii au fost platiti de NKVD pentru a instaura in Romania avangarda comunista, pentru a introduce realismul socialist ca un curent de baza al artei.

Acest lucru, la Jewish Museum din New York, este receptat ca un adevar si ca un lucru pozitiv. Altceva e interesant, desi evreii au inventat ideologia comunista, ei nu sunt vinovati ca a fost aplicata prost de conducatori ca Stalin, Mao, Tito sau Ceausescu, de aceea, majoritatea lor s-au stabilit in Statele Unite si au incercat aici sa o aplice. Dar s-au lovit de mafia locala, cum ar fi cea italiana, de la care s-au molipsit si ei. Si in loc de comunism, America s-a trezit cu cel mai rodnic capitalism. Evreii au instaurat aici nu comunismul, ci forma cea mai evoluata de capitalism, imperialismul. Se pare ca, asa cum spunea Lenin, comunismul nu se poate aplica bine decat in tari sarace, subdezvoltate. In tari ambitioase, avansate, esueaza si o da pe de laturi, se transforma in capital, in plus profit.

E greu de crezut ca evreii vor continua sa sustina aceasta ideologie si sa transforme America intr-o tara comunista. Pana acum de comunism pot fi “acuzati” unii presedinti ai Americii, precum Obama, care a introdus cele mai “comuniste” legi sociale, in primul rand, prin programul Obamacare, a asigurat conditii optime de sanatate, de tratament medical si spitalicesc tuturor americanilor si celor care au rezidenta permanenta. Este un lucru fantastic, cu adevarat comunist, dar pe care ideologia comunista a evreilor interbelici nici nu a visat-o!

Interesant cum evreii, care au faurit comunismul, traiesc in cea mai imperialista dintre lumi. Le-au lasat altora sa se descurce cu comunismul. Iar Israelul nu este altceva decat o America in mic, o oaza americana.

Sunt idei pe care le-am auzit expuse, date ca informatii sigure, si comentate la mesele rotunde de la Jewish Museum. Oricum, de la Jewish Museum iesi totdeauna optimist, mai ales daca treci si pe la fantasticul magazin al muzeului si cumperi o eleganta sacosa neagra, pe care scrie cu litere albe de-o schioapa: “Now is Better”. Poti sa defilezi cu ea prin tot orasul, prin toata lumea, sa se afle ca acum este mai bine ca oricand.

Grid Modorcea
Corespondenta de la New York – sursa

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Un comentariu

  1. ei, cu asta nu sunt de acord. Nu, nu evreii au adus comunismul – au fost implicati, da. Si nici ei detin bancile – da, sunt implicati.
    Si sunt evrei in america multumita lui Hitler – acolo au reusit sa fuga si sa se adaposteasca…restul de cateva milioane moarte prin Europa …

    Hai sa lasam rasismele si acuzatul altuia de evenimentele intamplate si sa cautam sa intelegem istoria dar si sa vedem solutiile. De la evrei avem multe de invatat.

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.