Leacul care poate salva lumea de molima fatală. Breaking news mondial!


Încă o veste bună în plină epidemie de Coronavirus a venit luni dimineaţa din China, ţara în care a şi fost raportat primul caz de infectare cu teribilul virus ce a instaurat panica mondială şi a ucis până în prezent peste 14.000 de oameni.

Autorităţile de la Beijing au început prima testare clinică a unui vaccin împotriva noului Coronavirus. Concomitent cu demersul chinezilor, trebuie subliniat că mai multe ţări fac eforturi susţinute pentru a descoperi un mijloc de a combate agentul patogen.

Ce se întâmplă chiar în aceste momente în China cu cei 108 voluntari care s-au oferit să scrie o pagină importantă de istorie? Ei au fost împărţiţi în trei grupuri şi au primit vineri primele injecţii. Jurnaliştii de la Global Times au mai amintit că vârsta voluntarilor chinezi este cuprinsă între 18 şi 60 de ani, dar şi că toţi sunt originari din oraşul Wuhan. Oficial, aici ar fi apărut Covid-19 pentru prima dată în luna decembrie, după care a urmat răspândire fulminantă în străinătate, conform Agerpres, care citează AFP.

Ştirea demnă de „Breaking news” a fost confirmată pentru AFP, sub rezerva anonimatului. Astfel, autorităţile sanitare din China au dat undă verde pentru efectuarea de teste pe om la 17 martie. În aceeşi zi, omologii din Statele Unite ale Americii (SUA) au anunţat primul test cu vaccin împotriva Covid-19 la Seattle, pe 45 de voluntari adulţi.

Voluntarii chinezi vor fi monitorizaţi şase luni. La ora redactării acestei ştiri nu există niciun vaccin sau tratament aprobat pentru Coronavirus.

În acest context, amintim o ştire neagră apărută duminică seara, moment în care a fost înregistrat oficial cel de-al treilea deces al unei persoane infectate cu noul Coronavirus (n.r. – COVID-19) în România.

„În această seară (n.r. – duminică) s-a înregistrat al treilea deces pe teritoriul României . Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț.

A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 și în data de 20 martie 2020 transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arteriala). În urma anchetei epidemiologice nu s-a constat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată”, au transmis reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică într-un comunicat de presă.

În acelaşi timp, veștile care au venit în ultimele ore din din Italia sunt cu adevărat alarmante din cauza numărului mare de oameni care au contractat Coronavirusul, dar şi din cauza numeroaselor decese. Cotidianul Il Giornale anunţă că rata de letalitate legată de Covid-19 a ajuns la 9%, față de 3,8% în China.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.