GENERAL

Lavrov tună și fulgeră după expulzarea diplomaților ruși din Bulgaria: ‘O șmecherie complet ilegală’

lavrov 1

Ambasada Rusiei în Bulgaria nu poate funcționa deja normal, iar Moscova va reciprociza acțiunile Sofiei, a declarat luni ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

“Conducerea Bulgariei însăși a fost surprinsă de decizia anunțată de premierul interimar, care nu s-a bazat pe procedurile stabilite în Bulgaria pentru astfel de mișcări bruște. În ceea ce privește situația reală pe teren, ca să spunem așa, oamenii pe care Bulgaria i-a expulzat ilegal, declarând personae non grata, cei mai mulți dintre ei au asigurat viața misiunii noastre diplomatice. Acum, după această șmecherie, care este complet ilegală, în opinia noastră, ambasada nu poate funcționa normal”, a declarat el într-o conferință de presă la Moscova, relatează Interfax. “Bineînțeles, îi vom reciprociza pe colegii noștri bulgari”, a spus Lavrov.

Decizia Sofiei de a declara 70 de angajați ai misiunii diplomatice ruse personae non grata a devenit cunoscută pe 28 iunie.

Vineri seară, Ambasada Rusiei în Bulgaria a făcut apel la Sofia să retragă decizia de expulzare a 70 de angajați diplomatici și administrativ-tehnici. “Ne așteptăm ca, la 1 iulie, Ministerul bulgar de Externe să retragă două note care conțin o listă cu numele angajaților misiunilor externe ruse în Bulgaria”, a declarat ambasada într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Anterior, ambasadorul rus Eleonora Mitrofanova a făcut o declarație pe pagina misiunii diplomatice ruse pe rețelele de socializare. Ea a spus că apelul părții ruse la Ministerul bulgar de Externe a fost ignorat. “În acest sens, intenționăm să ridicăm imediat problema închiderii Ambasadei Rusiei în Bulgaria, ceea ce va implica în mod inevitabil închiderea misiunii diplomatice bulgare la Moscova”, a scris Mitrofanova. Ea a adăugat că va ridica această problemă cu conducerea rusă.

Premierul bulgar interimar Kiril Petkov a declarat vineri că nu va schimba decizia privind expulzarea diplomaților ruși.

Sursa: stiripesurse.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.